Skip to main content

Zwak Shot verliest opnieuw

In Amsterdam-West trad Heren 1 aan tegen een ploeg uit de middenmoot, Volleybalvereniging Amsterdam, een team met een mix van oudere en jongere spelers. Aangezien er geen echt krachtsverschil bij het inslaan was, leek het er op dat het een spannende wedstrijd zou worden.

In de eerste deel van de eerste set hielden de ploegen nog gelijke tred, maar daarna overheerste de club uit Amsterdam. Heren 1 kreeg de passing niet op orde, had nauwelijks servicedruk en ook de spelverdeling liet te wensen over. Daarnaast werden er ook aanvallend teveel fouten gemaakt. Met 25-17 werden onze mannen afgedroogd in de eerste set. Coach Gerard Koeman praatte als Brugman, maar kreeg het team niet op de rails.

De tweede set kende eenzelfde verloop totdat op 20-13 achter, de net als de rest van het team matig spelende Bart van Aalst met een prachtige service serie zijn ploeg terugbracht naar 20-20. Door een paar kleine individuele fouten ging de tweede set toch met 25-22 naar de tegenstander.

In de derde set ging Shot met nieuw elan en een enigszins gewijzigde opstelling van start. Langzamerhand kregen one Shot mannen meer grip op de wedstrijd, mede door het inbrengen van Willem Hustinx en Istvan Tkalecz. Helaas resulteerde dat nog niet in setwinst maar 25-21 verlies.

In de laatste set viel alles op zijn plaats. Een ijzersterke servicebeurt van Istvan Tkalecz was de aanzet tot de welverdiende 16-25 setwinst. Shot speelde in de vierde set als vanouds met vertrouwen, servicedruk, aanvalskracht en plezier. Onvoorstelbaar hoe een zwak spelend team zich zo ineens kan herstellen en dan toch nog een wedstrijdpunt kan toevoegen aan haar conto. Met dit resultaat blijft Shot na vijf wedstrijden wel hekkensluiter in de tweede divisie C en gaat het een spannende periode tegemoet.

Gerard Koeman was na afloop zichtbaar teleurgesteld en ontevreden: “ Shot in goede doen had hier gewoon gewonnen. Ik dacht dat het basisniveau van ons team hoger lag, maar in de eerste twee sets was het niveau, vooral de passing, bedroevend. We hebben een minder breder selectie dan vorig jaar en daardoor moeten we vaker wat schuiven. Daarmee zijn we minder stabiel als team. In de vierde set zag ik weer iets van het oude team terug, dus laten we dat dan maar gebruiken als opstapje naar de komende wedstrijden.”