Heren 1 lijdt gevoelig verlies

De wedstrijd die de ommekeer had moeten zijn, werd de wedstrijd van de harde waarheid. Tegen de nummer 11 uit de competitie, Erasmus uit Rotterdam kon ons eerste herenteam opnieuw geen potten breken. Daarmee komen de mannen nu vaster op de laatste plaats te staan.

Heren 1 wist in de eerste set lang op gelijke hoogte te blijven met de tegenstander, ondanks de zwakke passing. Vanaf 15-15 kwam de tegenstander beter in haar spel en hoewel er geen overduidelijk krachtsverschil was liep de Rotterdamse ploeg stap voor stap weg en ging de eerste set met 22-25 naar Erasmus.

Met de 17-25 einstand in de tweede set werd Heren 1 opnieuw met de neus op de feiten gedrukt; onvoldoende servicedruk, matige blokkering en passing waren debet aan het setverlies.

Coach Gerard Koeman koos in de derde set voor een andere opstelling, waardoor de meest constante speler van Shot, Henk Jan van Doorn in de diagonaal kwam te staan. Het leek er even op dat de wedstrijd hierdoor een andere wending zou krijgen. De mannen namen in de set enkele punten voorsprong, maar door persoonlijke fouten kon de tegenstander toch weer langszij komen. Spelverdeler Rob Verbeek slaagde er ook niet meer in om zijn aanvallers te bereiken en zo stevende het team ook op verlies af in de derde set: 21-25.

Nog een keer verzamelde onze Shot-mannen alle krachten en probeerden ze met volle kracht de weerstand van Erasmus te doorbreken. De aanvallers schoten echter tekort, de blokkering bleef zwak en de passing was te slordig waardoor ook de laatste set verloren ging. Met dit resultaat blijft Heren 1 laatste in de tweede divisie C met 3 punten achterstand op de nummer een-na-laatst.

Gerard Koeman had na afloop wel een verklaring voor het teleurtstellende optreden van zijn team: “De jongens spelen vol inzet maar het ontbreekt aan vertrouwen en onbevangenheid, ze voelen steeds de druk om te presteren. Maar we spelen met een nieuwe spelverdeler, een smallere basis èn in een hogere divisie waarbij blessures en ziektes ons tot nu toe ook parten spelen. Aangezien we niets te verliezen hebben kunnen we onbevangen spelen, en dat zal ik ze de komende week nog eens duidelijk maken.”

Volgende week zaterdag reist de ploeg af naar Haarlem om daar tegen koploper Spaarnestad aan te treden.