Skip to main content

Belangrijke overwinning voor Heren 1

Sporthal Interweij was afgelopen zaterdag de volleybalarena waar onze Shotmannen het op moesten nemen tegen het altijd lastige VTC Woerden. Door de jaren heen is vaak tegen dit team gespeeld, waarbij de winst-verlies-balans in het voordeel van Woerden ligt. Woerden kon door blessures niet in de optimale opstelling spelen en dat gold – zij het in geringere mate – ook voor Shot.

Heren 1 begon net niet scherp genoeg aan de wedstrijd waardoor Woerden naar een vijf punten voorsprong kon uitlopen. Het euvel van de laatste wedstrijden leek het team weer parten te spelen: te weinig overtuiging, slordige passing en onvoldoende slagkracht. Punt voor punt werd het geleidelijk toch beter. Meer servicedruk, libero Yannick Middelkoop kwam weer beter uit de verf en meer lef in de aanval bracht Heren 1 op gelijke hoogte. In de slotfase werd het echt spannend. Onze thuisploeg scoorde keer op keer, maar liet liefst vijf keer de kans lopen om de set naar zich toe te trekken. Op 28-27 lukte het Bart van Aalst tenslotte wel en met 29-27 trok Shot aan het langste eind.

In de tweede set lukte het Heren 1 niet om de lijn door te trekken. De energie stroomde weg uit het team. Ricardo van de Velde kwam binnen de lijnen en pakte zijn rol goed op, en Rob Verbeek maakte plaats voor Istvan Tkalecz. De wissels hadden onvoldoende effect, Shot kreeg met 10-25 een pak voor de broek. Positief was wel te noemen de inbreng van William Vernooij, die ondanks het zeer recente overlijden van zijn vader wilde spelen, daarbij goed inviel en vervolgens een goede wedstrijd speelde.

De derde set leek dezelfde kant op te gaan als de tweede set. Heren 1 liep alweer snel achter de feiten aan en bleef aanvallend onvoldoende scoren. De achterstand van vier punten werd geleidelijk ingelopen, maar het was niet overtuigend. Coach Mark Meuleman bracht Bart en Rob weer terug binnen de lijnen, en probeerde daarmee de aanvals- en blokkeerkracht te versterken.  Dat maakte de weg vrij voor de nipte setwinst van 28-26, na eerst nog met 19-22  te hebben achter gestaan.

In de vierde was het verzet van Woerden definitief gebroken, en zonder noemenswaardige inspanning haalde Shot de set binnen met 25-13. Zo werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen, wat een zeer positieve opsteker was voor het team na het verlies van vorige week tegen Zaanstad. Met name het vertoonde spel biedt vertrouwen; de pass werd gedurende de  wedstrijd beter en zo kon Thijs Verbeek alle aanvallers in het spel betrekken met goede set-ups.

Mark Meuleman was tevreden na afloop: ‘Ik ben erg tevreden over wat ik heb gezien. De laatste wedstrijden zaten we vaak in een dip en haalden enkele spelers niet het goede niveau. De druk kwam daardoor veel te zwaar bij de anderen terecht. Vandaag zag ik iedereen weer vechten om het team te helpen, dat is de grote winst van vandaag.’

Volgende week zaterdag speelt Heren 1 uit en gaat het team op bezoek bij ZVH 2 uit Zevenhuizen. De wedstrijd begint om 16.15u in sporthal Swanla.