Heren 1 revancheert zich tegen ZVH 3

Heren 1 speelde afgelopen weekend thuis tegen ZVH uit Zevenhuizen. In de uitwedstrijd waren de volleyballers nog kansloos met 3-1 onderuit gegaan, dus viel er voor de mannen nog wat recht te zetten. Dat lukte, de mannen wisten een klinkende 3-1 overwinning te behalen.

Vanwege een blessure bij Thijs Verbeek begon Rolf ’t Jong als spelverdeler in de basis. ’t Jong, die niet alle wedstrijden meespeelt, werd na afloop van de wedstrijd ook verkozen tot man of the match. Heren 1 begon niet spectaculair aan de wedstrijd tegen het zeer jeugdige en fanatieke ZVH, maar met de service hadden onze mannen een duidelijk plan en dat pakte goed uit. Geleidelijk aan pakte Heren 1 de voorsprong en die werd steeds verder uitgebouwd. Met 25-20 werd zo de eerste set redelijk eenvoudig gewonnen.

In set twee kwam ZVH beter in hun spel en keek de thuisploeg de gehele set tegen een achterstand aan. Aan het einde van de set wist Heren 1 toch nog de druk redelijk op te voeren en boven de 20 kwamen de teams weer op gelijke hoogte. Uiteindelijk moesten onze Shot-mannen met 27-29 capituleren. Hoewel Shot in deze set gezien het spel geen aanspraak mocht maken op de setwinst, was het toch zonde omdat het team boven de twintig vooral eigen fouten maakte.

In set drie had Heren 1 het weer goed op orde en werd er met veel druk geserveerd. Barend Roorda creëerde bij de tegenstander veel onrust met zijn sprongservices en in de verdediging werden veel ballen van de grond gehaald. ’t Jong kon alle aanvallers goed bereiken en zo werd er gevarieerd gespeeld en aangevallen. Met 25-19 won Shot de set overtuigend.

ZVH nam in set vier gelijk een 0-3 voorsprong, maar even later stond het toch alweer 7-3 voor Heren 1 en werd zo de basis gelegd voor setwinst en winst van de wedstrijd. Op 24-20 leek er geen vuiltje aan de lucht, maar de mannen lieten ZVH toch nog terugkomen tot 24-23. Na twee time-outs wist Rob Verbeek uiteindelijk toch het winnende punt binnen te slaan, en kon daarna de 3-1 winst gevierd worden.

Volgende week speelt Heren 1 uit tegen koploper Sovoco uit Soest, die afgelopen weekend promotie naar de eerste divisie wist veilig te stellen. Dit team strijdt nog wel voor het kampioenschap, waardoor onze mannen volgende week alle zeilen zal moeten bij zetten om een goed resultaat te halen. De wedstrijd begint om 19.00 in sporthal de Bunt in Soest.