Wisselvallig Shot wint opnieuw

Op het Utrechts studenten sportcomplex volleybalde VC Shot tegen het tweede team van Protos. De verwachting was dat het wel weer een moeilijke wedstrijd zou worden, niet voor niets was Shot vorig seizoen nog met 4-0 naar huis gestuurd. Het invalcoach duo Jan en Rob Verbeek had in afwijking van alle eerdere wedstrijden voor Yannick Middelkoop in de beginopstelling gekozen. Shot had in de eerste set relatief veel aanvalspogingen nodig om tot scoren te komen, in de passing liep het niet lekker en de servicedruk was onvoldoende. In de spannende slotfase kwam Shot toch op achterstand. Het inbrengen van Bart van Aalst was net te laat om de set nog te winnen. Shot verloor nipt met 26-24.

De tweede set leek een kopie te worden van de eerste, de passing van Shot was matig en de aanval kwam opnieuw te weinig uit de verf. Nu werd Van Aalst iets eerder ingebracht, die met een knappe serviceserie de set uitserveerde, Shot won met 22-25.

De lijn uit de eerste twee sets werd in de derde set voortgezet, het bleef wisselvallig. Shot kwam op een 10-4 achterstand, waarna Istvan Tkalecz werd ingebracht. Hij bracht Shot met een servicereeks bijna langszij. De afstemming tussen aanvaller Thijs Verbeek en spelverdeler Tobias Overdijk ging steeds beter lopen, waardoor ook op midden veelvuldig werd gescoord. Ook kwamen de andere aanvallers goed door. Met een sterke servicebeurt verwees Shot de tegenstander met 19-25 terug.

Het team van Protos leek rijp voor de sloop, maar Shot gaf het in de vierde set weg. De vaak goed spelende libero Bas de Groot raakte het spoor bijster en daarnaast werd de naar de kant gehaalde diagonaalspeler Henk-Jan van Doorn in het veld node gemist. Shot ging kansloos onderuit met 25-15.

De laatste, vijfde set, moest de beslissing brengen. Shot speelde weer in de oude vertrouwde opstelling en ineens liep het weer goed. Met overmacht trok Shot deze set naar zich toe met frivool spel, de setwinst kwam geen moment in gevaar; 9-15.

Protos-coach Herman van den Brink vond het van beide zijden een wisselvallige wedstrijd.

“Het verloop van de wedstrijd werd vooral bepaald door de servicedruk die beide teams konden ontwikkelen, Shot was daar bij vlagen iets beter in.” Shot-captain Rob Verbeek was niet ontevreden: “We hebben het vertrouwen gegeven aan spelers die meestal niet in de basis staan, dan moet je ze ook echt een kans gunnen en ze laten staan als het even niet loopt. We zijn in elk geval stabieler dan vorig seizoen en kunnen beter met tegenslagen omgaan.”

Volgende week speelt Shot weer thuis en komt Leython 2 uit Leiderdorp op bezoek. De wedstrijd begint om 15.00 in sporthal Interweij.