Skip to main content

Wederom winst voor VC Shot

In een matig gevulde sporthal Interweij nam Heren 1 het op tegen het tweede team van Leython. Dit team uit Leiderdorp kent veel geroutineerde spelers die voorheen op een hoger niveau hebben gespeeld, maar heeft in tegenstelling tot Shot een hele smalle selectie. Vanwege de blessure van Rob Verbeek was overigens good old Niels Udo als tweede spelverdeler aan het Shot team toegevoegd.

Beide teams kwamen redelijk uit de startblokken en hielden elkaar min of meer in evenwicht. Passing en servicedruk waren zoals wel vaker dit seizoen het euvel bij het Culemborgse team. Leython was niet veel beter, maar zette in de tweede helft van de set bij de service libero Bas de Groot vol onder druk. Shot had daar geen antwoord op en zo verloor ons eerste herenteam de eerste set met 22-25.

Vanaf het begin van de tweede set kreeg Heren 1 de wedstrijd onder controle, vooral omdat de tegenstander steeds minder ging serveren. Passend bleef Shot nu overeind, al bleef het niet nauwkeurig genoeg. De middenaanvallers konden hierdoor nauwelijks worden aangespeeld terwijl ook de set-up maar moeizaam bij de buitenaanvallers kwamen. Gelukkig wist spelverdeler Tobias Overdijk de uitstekend en veelvuldig scorende Henk-Jan van Doorn wel steeds te bereiken. Zo trok Shot vrij eenvoudig de tweede en derde set naar zich toe (25-16, 25-18). In de vierde set kwam er even een hapering in het Shot spel, maar met de inbreng van routiniers Istvan Tkalecz en spelverdeler Niels Udo wist coach Kees van Blokland het Shotmannen-team toch goed op de rails te houden. Met 25-15 trok Shot opnieuw aan het langste eind en kon daardoor vier wedstrijdpunten aan zijn conto toevoegen.

Kees van Blokland was best wel tevreden: “Het zijn toch weer vier punten. Ik hoor die kritiek vanuit het publiek op de servicefouten, maar de mannen serveren op risico, als je dat niet doet krijg je de ballen om je oren terug. Serverend kan het natuurlijk wel wat beter, maar qua passing moet het echt nauwkeuriger. Nu komt onze aanval onvoldoende uit de verf en wordt vooral het midden te weinig aangespeeld. Vandaag breekt ons dat niet op, maar tegen sterkere tegenstanders komen we dan tekort.”