Krampachtig Shot zet zegereeks voort

Een koude vrijdagavond in de Meern, een sporthal zonder enige ambiance en een handje vol toeschouwers, waarvan het merendeel Shot-supporters. Alle ingrediënten voor weer een sfeerloze moeizame barre vrijdagavondwedstrijd en dat tegen een team vol geslepen routiniers van Limes.

Maar hoe anders loopt het. Shot start vol energie en probeert de tegenstander vol onder druk te zetten. Dat lukt heel goed waarbij van Ricardo van der Velde door zijn goede service het team aan een stevige voorsprong helpt. Het generatieverschil tussen beide teams is volop zichtbaar. De snelle en schalkse ballen van Shot zijn amper te pareren, het blok van Shot sluit goed en zo trekt het Culemborgse team de eerst set met veel servicedruk en slimme aanvallen met 13-23 naar zich toe.

Shot start de tweede set weer voortvarend maar plots verkrampt het team. Passer-loper Istvan Tkalecz moet na een prachtige aanval met kramp het veld ruimen. Nadat het tam nog amper bekomen is van deze blessure, moet ook de jonge libero Bas de Groot met hetzelfde euvel vertrekken. De fysieke problemen die bij de tegenstander werden verwacht, spelen nu op bij onze mannen. Shot komt daardoor behoorlijk onder druk te staan. Met invallers Bart van Aalst en Thijs Verbeek in de ploeg weten de mannen van Shot deze set toch nog te nauwer nood naar zich toe te trekken. (23-25)

Hoe anders verloopt de derde set. De Shot mannen raken het spoor volkomen bijster, door de blessures verkrampt het spel en zijn alle vaste patronen ineens zoek.  Onvoldoende servicedruk, onnauwkeurige passing en een spelverdeler die heel veel moest lopen maar zijn medespelers amper kon bereiken. Met een kansloze 25-14 wordt deze set afgesloten.

De invallende coach, Jan Verbeek gooide in de vierde set het roer om en probeert met een frisse spelverdeler en een nieuwe diagonaalspeler, nieuwe energie in de ploeg te brengen. Hij slaagt in zijn opzet. Daarnaast blijkt de tegenstander behoorlijk uitgeblust te zijn. Het spel van Shot verdient in deze laatste set zeker niet de schoonheidsprijs maar niettemin wordt de set wel met 19-25 gewonnen en wordt daarmee de 1-3 wedstrijdwinst veilig gesteld.