Shot komt met schrik vrij

In Houten trad koploper Shot aan tegen het laag geklasseerde Taurus Heren 4. Eerder dit seizoen hadden de Culemborgse heren thuis al met 3-1 gewonnen.
In de eerste set kwam Shot maar moeilijk in het ritme en keek het team steeds weer tegen een achterstand aan. De tegenvallende buitenaanvaller Bart van Aalst werd al snel gewisseld voor de net van ziekte herstelde Yannick Middelkoop. Shot herpakte zich hierdoor en kwam zelfs terug tot 17-17. Maar op alle fronten liet Shot het toch liggen. Door het ontbreken van servicedruk, samen met zwakke passing en blokkering kon Shot niet het snelle en afwisselende aanvalsspel laten zien wat zo typerend is voor dit team. De spelverdeling en aanval deelden in de malaise. Shot verloor de eerste set met 25-20.
De tweede set was niet veel beter, maar toch lukte het Shot om in de slotfase op een 19-23 voorsprong te komen. De tegenstander bleef echter geduldig wachten op de fouten van Shot en wist daardoor ook de tweede set met 26-24 naar zich toe te trekken. Coach Gerard Koeman zag het spel van zijn mannen met lede ogen aan en besloot in te grijpen. Hij stuurde Tobias Overdijk het veld in voor eerste spelverdeler Hugo de Rooij en liet ook van Aalst terugkomen. Nadat ook Henk-Jan van Doorn bij een 3-0 achterstand in de derde set werd ingebracht kantelde de wedstrijd. Ineens was er veel meer elan in de wedstrijd en liet Shot weer een beetje zien waarom ze zo fier de ranglijst aanvoert. Libero Romar Hoek pakte weer de nodige ballen van de vloer en de broers Thijs en Rob Verbeek kregen bij het blokkeren grip op de aanvallers en wisten ook zelf te scoren. De derde set werd met 18-25 gewonnen. In de vierde set trok Shot de positieve lijn door kwam dankzij een uitstekende servicereeks zelfs op een 6-13 voorsprong. De vierde set lag binnen handbereik toen Shot op 24-20 voor kwam. De mannen vonden evenwel geen antwoord op de keiharde sprongservice van Taurus waardoor dit team tot 24-23 terug kon komen. Een venijnige bal van Thijs Verbeek betekende toch de winst in de vierde set. De laatste set moest uitwijzen wie de wedstrijd uiteindelijk zou winnen. De ploeg uit Houten bleek het meeste kruit al te hebben verspeeld waardoor Shot de laatste set overtuigend naar zich toe kon trekken met 12-15.
Coach Koeman was duidelijk in zijn analyse: “De eerste twee sets speelden we ver onder ons niveau, ik wist op een gegeven moment niet meer wat ik nog kon doen. Complimenten aan de invallers, want die hebben de wedstrijd echt laten kantelen in ons voordeel. We zullen echt nog een tandje moeten bijzetten, als we de lijst aanvoerder willen blijven.”
Volgende week zaterdag staat er weer geen wedstrijd op het programma voor Shot, waardoor de vrije zaterdag gebruikt zal worden om te trainen. Op 19 maart ontvangt Shot in sporthal Interweij de heren van VV Utrecht, aanvang 16.30u