Skip to main content

Dames 1 doet zichzelf te kort

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd wist Dames 1 niet voor een verrassing te zorgen tegen nummer 2 van de competitie VSTS uit Bodegraven. In eigen huis werd, vertekend, met 0-4 verloren van de bezoekers.

Het begin van de wedstrijd was voor zeer veelbelovend. Met een sterke serviceserie van Kim werd direct een 6-0 voorsprong gepakt. Het hele team speelde zeer gefocust en de opgebouwde voorsprong bleef tot halverwege de set behouden. Langzaam maar zeker kwam VSTS meer in hun spel en voerde de druk op hun service op. Onze verdediging werd naar de achterlijn gedrukt en we hadden moeite met de harde, strakke services. Op 22-21 maakte VSTS de stand gelijk en trokken direct door. De set werd teleurstellend voor met 22-25 verloren. De tweede set begonnen we wederom sterk, de servicepass was meer onder controle en er werd goed spel getoond. Wederom pakten we kleine voorsprong maar konden deze helaas niet behouden. In een zeer spannende slotfase trokken we weer aan het kortste eind, 22-25. De derde set moest de ommekeer brengen maar helaas ontbrak de inspiratie geheel. Door het nipte, teleurstellende verlies van de eerste twee sets konden we het in de derde set niet meer opbrengen. Deze set ging dan ook kansloos verloren met 14-25. Toch moesten we ons opladen voor de laatste set. Winst was onmogelijk maar ieder punt is belangrijk in de onderste regionen van de competitie. Met een aantal wissels probeerde Michel dit te forceren. De set ging gelijk op en het leek nu toch te gaan lukken. Door veel pech was helaas ook dit laatste flintertje hoop op een verdiend punt in duigen gevallen. Op 18-18 gelijk raakte Ilse geblesseerd aan haar enkel. Met de weinige wissels langs de kant, waarvan geen middenaanvalsters, moest er een buitengewone wissel plaatsvinden. We speelden door met Tessa op midden maar met een gehavende opstelling. Een paar punten later moet ook Marieke met kramp het veld verlaten. We gaven niet op maar kwamen net te kort, met 24-26 werd ook de vierde set verloren. Ondanks de vertekende eindstand hebben we laten zien in een stijgende lijn te zitten, met bij vlagen geweldig volleybal en echte vechtlust. Met de komende weken lastige wedstrijden tegen de top 4 van de competitie is punten sprokkelen het motto. Over 2 weken wacht koploper VV Utrecht, met iets meer geluk en een compleet team is er van alles mogelijk.