Skip to main content

Nieuw élan voor Heren 1

In een goedgevulde sporthal Interweij moesten de mannen van Shot aantreden tegen het lager geklasseerde Taurus Heren 4. Coach Gerard Koeman was na een reeks van wisselende resultaten tot de conclusie gekomen dat het roer om moest en had daarom het team op diverse plaatsen gewijzigd. Meest opvallende wisseling was dat Rob Verbeek terugkeerde als een van de twee spelverdelers en zijn broer Thijs Verbeek als passer/loper naar de buitenaanval verhuisde. In de eerste set leek bij Shot het geloof in eigen kunnen te ontbreken. Het team straalde weinig uit en maakte veel fouten. De tegenstander uit Houten profiteerde hier optimaal van en won de eerste set met 22-25. Het begin van de tweede set liet geen verbetering zien, ondanks dat Thijs Verbeek zijn opwachting had gemaakt. Coach Koeman bracht daarom Rob Verbeek in als spelverdeler en dat was het kantelpunt in de wedstrijd. Vanaf dat moment kwam er een nieuwe spirit in het team en sloeg met name de uitstekend spelende Bart van Aalst voortdurend de verdediging van Taurus aan gort. Maar ook de andere aanvallers kwamen beter uit de verf. Daarnaast kreeg Heren 1 de blokkering weer op orde, waardoor de tegenstander steeds moeilijke tot score kon komen. Met 25-21, 25-18 en 25-18 werden de laatste drie sets overtuigend gewonnen en konden de mannen vier wedstrijdpunten aan hun conto toevoegen.

Gerard Koeman was na de wedstrijd opgelucht: “Er moest iets gebeuren en na recente gesprekken met de groep, leek mij dit het beste. Ik begrijp best dat sommige spelers moeite hebben met de omzettingen, maar het pakt goed uit voor het team en biedt weer mogelijkheden voor de toekomst. Jammer dat we de eerste set verliezen, maar ik zag in de andere sets wel een opgaande lijn in het spel. Die moeten we zien vast te houden.”