Skip to main content

Onnodig verlies voor Heren 1

In sporthal Helsdingen in Vianen trad Heren 1 aan tegen directe concurrent Servia, die met twee wedstrijdpunten voorsprong vier plaatsen boven Shot stond. Beide teams hadden een maand geen wedstrijd gespeeld, hebben wisselende resultaten geboekt tot nu toe en konden – vanwege blessures – niet alle spelers optimaal in zetten. Al met al genoeg ingrediënten voor een spannende wedstrijd. De sfeer zat er bij aanvang in ieder geval goed in, door de dj die in de zaal platen stond te draaien.

In de eerste twee sets was er geen sprake van een spannende ontmoeting. Heren 1 leek strak te staan van de spanning en speelde zonder durf en overtuiging. Tegenstander Servia viel bij vlagen goed aan met af en toe veel servicedruk, maar maakte ook veel servicefouten. Onze mannen hadden nauwelijks servicedruk en worstelen na het doorschuiven van Thijs Verbeek naar de buitenaanval met een adequate bezetting van de middenpositie. De middenaanval kwam dan ook niet uit de verf in deze sets. De eerste twee sets moest Shot met 25-17 en 25-21 aan Servia laten.
In de derde set pakte Heren 1 met de goed invallende Henk-Jan van Doorn, de draad weer op en liet zich niet van de wijs brengen door de opzichtige thuis-fluitpraktijken van de tweede scheidsrechter. Shot kwam weliswaar op achterstand maar in het tweede deel van de set kwam Shot punt voor punt dichterbij. Een arbitrale misser deed deze set echter kantelen en na een onnodige servicefout op 24-23 won Servia ook deze set.
Hoe groot was het verschil in de vierde set? Met 12-25 liet Shot zien waar het echt toe in staat was. Een uitstekende servicebeurt van Bart van Aalst bracht Shot op een voorsprong van acht punten, waarna de remmen losgingen. Zowel op midden en buiten werd aanvallend en blokkerend volop gescoord en bereikte Shot weer het oude niveau, waarna de eindstand van 3-1 verlies uiteindelijk op het scorebord stond.

Coach Gerard Koeman was niet tevreden: “Ik snap er niks van, in de eerste twee sets spelen we zonder enige flair en lijken de jongens strak te staan van de spanning. We hadden problemen met de blokkering en dat hebben we in laatste sets veel beter gedaan. Dan nog is het verschil met die laatste set enorm. Maar goed, als we dat niveau vasthouden kunnen we toch echt met de besten meekomen in deze divisie.”

Volgende week speelt Shot voor het eerst sinds 10 februari weer thuis. Dan komt RVV uit Katwijk op bezoek, waar Shot in november kansloos met 4-0 van verloor. Shot heeft dus nog flink wat recht te zetten tegen deze tegenstander, komt dat zien! De wedstrijd begint om 16.00 in sporthal Interweij.