Skip to main content

Heren Shot net niet langs Leython 2

Na het 0-4 debacle in de thuiswedstrijd tegen Leython 2, hadden de heren van Shot in de uitwedstrijd nog wat recht te zetten tegen deze ervaren ploeg. Vrijdagavond 2 februari stonden beide ploegen om half tien weer tegenover elkaar. Althans, dat was de bedoeling. Door uitloop van de wedstrijd ervoor begon de wedstrijd pas ruim over tienen.

In de eerste set startte Shot wat voorzichtig, met name in de aanval. Leython moest zelf ook nog op stoom komen, wat resulteerde in een gelijk opgaande set. Shot trok langzaam het initiatief naar zich toe en aanvallend kroop het team meer uit haar schulp. Uiteindelijk werd de eerste set met een minimaal verschil gewonnen, 23-25 voor Shot.

De tweede set liet een zelfde beeld zien als in de eerste set. Beide teams gaven elkaar weinig toe en er werd voor ieder punt gestreden. Leython pakte een kleine voorsprong en aan het eind van de set kon Shot die net niet meer inhalen: 25-23 voor de ploeg uit Leiderdorp.

In set drie maakte Istvan Tkalecz zijn opwachting, die na een weifelend begin zijn waarde liet zien en veel punten pakte voor zijn team. De pass lag goed, en de middenspelers Laurens Roorda en William Vernooij, die een uitstekende wedstrijd speelden, scoorden er lustig op los. Met 17-25 nam Shot een 1-2 voorsprong in sets.

Shot startte ook scherp in set vier en leek bij een 8-13 voorsprong op winst in de wedstrijd af te stevenen. Helaas waren op dat moment in de hal andere wedstrijden afgelopen, waardoor enkele Leython-teams zich op de tribune verzamelden om hun ploeg nog aan te moedigen, wat vooral resulteerde in persoonlijke beledigingen en boe-geroep richting de Shotmannen. Bovendien zette Leython Shot volledig klem met enkele sterke opslagen. Shot kon geen vuist meer maken en met 25-16 moest een vijfde set uitmaken wie deze wedstrijd zou winnen.

In de vijfde set pakte Leython een kleine voorsprong, nog steeds aangemoedigd door het uiterst onsportieve publiek, waarbij de scheidsrechter verzuimde om in te grijpen. Shot moest uiteindelijk het hoofd buigen en met 15-10 genoegen nemen met twee wedstrijdpunten. Ondertussen wees de klok al bijna twaalf uur aan.

Aanstaande zaterdag speelt Shot weer thuis, dan komt Taurus 3 uit Houten op bezoek. Ook tegen deze ploeg heeft Shot nog wat recht te zetten. De wedstrijd begint om 16.00 in sporthal Interweij, komt dat zien!