Skip to main content

Knappe zege dames 1

Dames 1 heeft na 2 competitienederlagen op rij een knappe winst geboekt. In een zeer spannende uitwedstrijd in Voorburg wisten we met 1-3 te winnen van onze directe concurrent VV Haaglanden. Aan het begin van de competitie verloren we in de eigen Interweij nog met 1-3 verloren van VV Haaglanden, 11e in de competitie. Vooral het geslepen spel van de Voorburgse dames zorgde voor deze nederlaag. We waren er op gebrand ons niet nogmaals te laten piepelen en schoten uit de startblokken in de eerste set. Met een goede serviceserie van Ilse namen we direct een brutale voorsprong van 0-5. Tot halverwege de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht, Haaglanden gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam langzaam puntje voor puntje terug in de set. Met veel inzet en vechtlust wisten we ‘onze’ set toch winnend af te sluiten met 25-27. De tweede set verliep heel anders. Haaglanden voerde de druk op de service stevig op waardoor we moeite hadden de servicepass te brengen. Persoonlijke fouten stapelden op en we verloren de tweede set kansloos. De derde set moest dit anders, wilden we niet ineens tegen een achterstand aankijken. Wederom was een goede service de sleutel tot succes. Kim serveerde een fantastische serie van 10 punten. Mede hierdoor wonnen we de derde set met 14-25 en kwamen we op een belangrijke 1-2 voorsprong. De wedstrijd moest kostte wat kost gewonnen worden om uit te lopen van de gevreesde 11e plek (directe degradatie). VV Haaglanden was zich hier ook van bewust en schraapten al hun krachten nog eenmaal bij elkaar, waardoor de set gelijk op verliep. Haaglanden pakte halverwege een kleine voorsprong en wist die uit te bouwen naar 20-15. We moesten nu de rug rechten om een vijfde set te voorkomen. Op 21-18 startte Tessa een goede serviceserie welke ons naast Haaglanden zette, 21-21. De spirit in het team steeg en het vertrouwen in een goede afloop werd groter. Met scherpe punten aan het net, een goede verdediging en een wederom goede services wonnen we de vierde set met 24-26. Met deze 1-3 voorsprong klimmen we naar de 9e plaats en komt de 8e plaats ook in het vizier. 20 februari spelen we thuis de volgende wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie VSTS. Met het groeiende vertrouwen kan dit een spannende en wellicht verrassende wedstrijd worden.