Shot verslaat runner-up Servia

In een sfeervolle en goed gevulde sporthal Interweij werd de belangrijke wedstrijd tussen de nummer een en twee in de derde divisie gespeeld. Servia had wat recht te zetten tegen Shot, want in de wedstrijd in Vianen had Shot geen spaan heel gelaten van de tegenstander. Net als in voorgaande wedstrijd speelde Shot vanaf het begin geconcentreerd en slagvaardig. De eerste paar punten kon Servia nog meelopen, maar toen liep Shot vlot weg, vooral omdat de tegenstander geen raad wist met de servicedruk van Shot. Daarnaast werden de aanvallers goed aangespeeld en stond de blokkering goed. De ploeg uit Vianen probeerde te imponeren door snoeihard te slaan, maar raakte daarbij met name de achterwand. De eerste twee sets werden in no-time afgerond, met de setstanden 25-15 en 25-12.

De derde set verliep geheel anders. In het begin van de set begon de passing te haperen. De spelverdeling werd onzorgvuldiger waardoor de aanvallers onvoldoende in stelling konden worden gebracht. Het falende scheidsrechtersduo nam minstens vijf vreemde beslissingen die allemaal in het nadeel van Shot uitvielen. Onzekerheden slopen in de ploeg en punt voor punt liep Servia weg. Coach Gerard Koeman wisselde bijna zijn volledige basis maar zonder succes. Met 16-25 moest Shot deze set aan de opponent laten.

Shot herpakte zich aan het begin van de vierde set en liet er geen twijfel over bestaan wie de wedstrijd zou winnen. Met uitgekiende aanvallen, forse servicedruk en solide passing, werd Servia met 25-16 verslagen. Teleurgesteld droop het meegereisde publiek af en constateerde de tegenstander dat Shot een maatje te groot was voor hen.

Coach Koeman, die de ploeg voor het tweede seizoen onder zijn hoede heeft, was opnieuw tevreden. “Ik zie nog steeds veel vooruitgang bij de jongens. We trainen hard maar dat zie je echt terug in de wedstrijd. Dat ze dan misschien onnodig een set laten liggen, hoort een beetje bij deze jonge groep.”
Volgende week zaterdag speelt Shot om 15.30 tegen Gemini-Kangeroes in Voorschoten. Deze ploeg heeft 21 wedstrijdpunten minder dan Shot, maar heeft drie wedstrijden minder gespeeld dan Shot.