Shot mannen zetten zegereeks voort

Met een nagenoeg fitte selectie reisde coach Gerard Koeman af naar Voorschoten, de thuisbasis van Gemini Kangoeroes. Omdat deze sporthal in oktober gebruikt was voor de nood opvang van vluchtelingen, hebben de Kangoeroes vier wedstrijden minder gespeeld dan de andere teams. Hierdoor stond het team relatief laag op de ranglijst, terwijl ze juist in de heenwedstrijd in Culemborg al hadden laten zien dat ze tot de betere teams behoren.

In het begin van de eerste set gingen beide teams gelijk op. Shot kon niet domineren omdat er net niet scherp genoeg gespeeld werd. Vanaf 10-10 kwam er meer servicedruk. De tegenstander kreeg met moeite de bal onder controle en werd daardoor beperkt in de aanval. De goede blokkering en doeltreffende aanvallen resulteerden in een 25-18 winst. De goede lijn van het eind van de eerste set, werd voortgezet in de aanvangsfase van de tweede set. Geleidelijk begon de afstemming tussen de spelverdeler en de aanvallers te haperen, waardoor er minder werd gescoord. Ook de servicedruk viel plotseling weg en daarnaast stond de blokkering niet goed. De ploeg uit Voorschoten sloeg veel ballen langs of via het blok en vocht zich zo terug naast Shot. Nadat beide ploegen kansen op de setwinst hadden gehad, trok de thuisploeg aan het langste eind, 28-26.

In de derde set startte Shot weifelend en even leek het er zelfs op dat Shot ook deze set aan de tegenstander zou moeten laten. Zonder echt overtuigend te spelen kwamen de Culemborgse mannen geleidelijk aan toch terug in de wedstrijd. De tegenstander kreeg steeds meer moeite met de service en maakte aanvallend weinig indruk meer. Uiteindelijk won Shot deze set met een afgetekende 25-17 winst. Na de matige tweede en derde set, was de laatste set weer een degelijke pot volleybal. Daarbij werden de mannen geholpen door de Kangoeroes die tegen zichzelf begonnen te spelen en krampachtig de aanval opzochten. Koel en berekenend wist Shot dat te pareren en sloeg het zelf in slotfase toe, 25-18.

Koeman was tevreden met de 3-1 winst, maar plaatste daarbij wel wat kanttekeningen. “In de tweede en derde set was het spel soms erg matig, maar de het team heeft zich goed hersteld. Het wordt een beetje saai, maar dit team groeit nog steeds, vooral ook door de breedte van de selectie. De basisspelers worden scherp gehouden door de bank, waardoor we op topniveau trainen. Vandaag was er amper reden tot wisselen, en ik begrijp best dat dat voor de spelers langs de kant niet echt motiverend is. Maar we hebben alle spelers in deze selectie echt nodig.”