Heren 1 start goed

Onder luid gejuich van het thuispubliek en veel Domstedelijke studenten, speelden de Heren 1 hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen het tweede team van Protos, de studentenvolleybalvereniging uit Utrecht.

Beide teams startten onrustig en ontliepen elkaar niet veel. De eerste set was vooral boeiend door de vele fouten en onnauwkeurigheden van beide ploegen, waar het arbitrale duo in meeging. Tegen het einde van de eerste set creëerde Shot meer servicedruk waardoor de mannen de set met 25-21 naar zich toe konden  trekken.

In de tweede en derde set ontspon zich een mooi duel. Zowel Heren 1 als Protos lieten een stijgende lijn zien en knokten voor elk punt. Beide sets wist onze thuisploeg te winnen, door zowel serverend, passend en aanvallend nét iets constanter te spelen dan de tegenpartij. De setuitslagen waren 25-19 en 25-18.

Getriggerd door de 3-0 achterstand, deed Protos nog een ultieme poging om een wedstrijdpunt naar zich toe te trekken. Onze mannen leken de poging goed te pareren, maar moest na een hectisch slot, waarbij beide teams vol energie punt voor punt knokten, met 25-23 de setwinst aan de bezoekers laten.

De nieuwe coach, Mark Meuleman, was niet ontevreden: “Ik vond het team goed spelen, beetje jammer dat we de laatste set dan niet pakken. Het was in elke geval veel beter dan in de laatste oefenpartij, we kunnen hier echt mee vooruit.”

Volgende week zaterdag reist Heren 1 af naar Amsterdam, waar het aantreedt tegen US 2.