Spektaculair slotakkoord van Heren 1

De volle tribunes in onze thuishal vormden het sfeerrijke decor voor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor Heren 1. Het tweede herenteam van het Haarlemse Spaarnestad waar Shot in de uitwedstrijd met 1-3 van had gewonnen, was de tegenstander. Beide teams maken geen kans meer op promotie of degradatie, dus ging het in deze wedstrijd vooral om de eer. Voor het thuispubliek was het overigens ook de laatste wedstrijd waarin middenaanvaller Sander Rodermans, spelverdeler Hugo de Rooij en coach John Kemp zouden aantreden. Alle drie verlaten ze de club.

Vanaf de start werd het duidelijk dat Spaarnestad revanche wilde nemen op onze mannen, maar het lukte niet om de thuisploeg onder druk te zetten. Vrij eenvoudig liep onze ploeg weg naar een 17-11 voorsprong, met name door een serie goede sprongservices van Laurens Roorda. Met een goede wissel wist de Haarlemse coach haar ploeg weer op de rails te krijgen en gingen de ploegen van 17-17 tot 24-24 gelijk op, waarna slordigheden aan Shotzijde werden afgestraft met een 24-26 setverlies, met name door te veel fouten in de aanval. De tweede set vertoonde een gelijk beeld, maar nu viel het muntje in de slotfase de andere kant op: 26-24.

In de derde set drukte Heren 1 met servicedruk en gevarieerd aanvalsspel goed door. Een overtuigende 25-18 kwam op het scoreboard. Aangezien het de laatste thuiswedstrijd was, en er weinig meer op het spel stond werd er volop gewisseld door Kemp. In de vierde set, leek dit toch net verkeerd uit te pakken, Heren 1 kwam nog wel terug van een 12-17 achterstand naar 20-20 maar moest Spaarnestad op 24-25 bijna de setwinst afgeven. In de sporthal werd de spanning voelbaar, het publiek probeerde Heren 1 naar de overwinning te schreeuwen. Miraculeuze aanvallen en spectaculaire verdedigingsmomenten wisselden elkaar af, waarna onze Shotmannen uiteindelijk met 28-26 en onder luid gejuich van het publiek de overwinning konden vieren en er afscheid werd genomen van twee spelers en de coach.

John Kemp neemt met een goed gevoel afscheid: “Ik heb vier jaar met heel veel plezier gewerkt met deze mannen. Shot is een hele fijne vereniging waar ik me echt thuis voelde en ik weet dat ik hier altijd welkom zal zijn. Na vier jaar werd de energie bij mij wat minder en is het goed om weer te verkassen, ik wens de mannen alle goeds toe en vindt het fijn dat Mark Meulemans bereid is om mijn rol over te nemen”.

Aanstaande zaterdag speelt Heren 1 alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen, in en tegen VTC Woerden H1, dat bij winst nog kans maakt om kampioen te worden. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden tegen een ploeg waar door de jaren heen al zo vaak mee geknokt heeft. De wedstrijd begint om 15.45 in de Thijs van der Polshal.