Skip to main content

Off day voor Heren 1

Met een gehavende selectie, zonder spelverdeler Thijs Verbeek en libero Yannick Middelkoop trad Heren 1 aan tegen het tweede team van US, de voormalig studenten-volleybalvereniging uit Amsterdam.

De eerste set was van beide kanten zeer wisselvallig, waarbij aan beide kanten gegrossierd werd in servicefouten. Ricardo van der Velde verving Middelkoop met verve op de libero-positie. Toch konden de mannen aanvallend nauwelijks een vuist maken, alleen Rob Verbeek werd goed bereikt en hamerde zo de nodige punten bij elkaar. De set werd, mede door de vele onnodige fouten, met 25-23 verloren.

In de tweede en derde set speelden onze Shotmannen duidelijk beneden het normale niveau. Positivisme, teamgeest en vertrouwen waren ver te zoeken. De meeste spelers waren nauwelijks vooruit te branden en coach Mark Meuleman had onvoldoende wisselmogelijkheden om het team de juiste kant op te krijgen. Geleidelijk aan verbeterde de passing wel, maar servicedruk, aanval en spelverdeling bleven ondermaats. Verbeek moest bovendien met een blessure het veld verlaten.

In de vierde set verbeterde het spel aanzienlijk. Heren 1 serveerde met meer lef en spelverdeler Rolf ’t Jong wist de aanvallers veel beter te bereiken. Uiteindelijk kon Shot de set net niet naar zich toe trekken door persoonlijke fouten aan het eind van de set. Zo ging deze set nipt met 26-24 verloren, terwijl er genoeg kansen waren geweest om de set winnend af te sluiten.

Mark Meuleman was na afloop duidelijk teleurgesteld: “Ik vind het vooral jammer voor de mannen, ze hebben hard getraind in de afgelopen maanden, we hebben deze week nog specifiek getraind op onderdelen, en dan gaat het zo mis. Natuurlijk spelen de blessures een rol en is de zaal lastig voor ons, maar we kunnen écht veel beter en dat gaan we ook laten zien.”

Komende zaterdag speelt Heren 1 thuis tegen Gemini S uit Hilversum. Volgens de planning begint de wedstrijd om 16.00 in sporthal Interweij.