Skip to main content

Puike wedstrijd Shot levert punt op

Aan de voet van het monumentale treinstation van Haarlem trad Heren 1 in de Beijneshal aan tegen de koploper in de tweede divisie C, VC Spaarnestad, een volleybalvereniging die met 16 heren- en 19 damesteams vijf keer zo groot is als VC Shot. De tribunes waren goed bevolkt in de sfeervolle, enigszins verouderde, sporthal die decennia geleden als icoon van de vooruitgang op de traptreden van het spoorstation is gebouwd. In de wetenschap dat de mannen de afgelopen weken niet echt in vorm was, waren de verwachtingen vooraf niet hoog gespannen.

De eerste set beantwoordde aan die verwachtingen, Heren 1 kwam al snel op achterstand en had veel moeite met het blokkeren van de Haarlemmers. De tegenstander scoorde volop via de handen van onze Shotspelers terwijl spelverdeler Rob Verbeek zijn aanvallers niet goed in stelling kon brengen. De 25-13 eindstand in deze set sprak boekdelen. In de time-outs bleef coach Gerard Koeman benadrukken dat de mannen vooral ontspannen en met plezier moest gaan spelen, het resultaat moest niet voorop staan.

In de tweede set kwam ons eerste herenteam goed terug, mede dankzij een prima servicereeks van de vertrekkende Romar Hoek. Ze namen zelfs een lichte voorsprong en konden de tegenstander gedurende de set goed bijbenen. Toch liep Spaarnestad weer weg, vooral door onvoldoende aanvalskracht van onze Shotmannen. Aan het eind van de set stond er 25-19 op het scorebord.

In de derde set lag er weer een kleine kans voor het team maar op beslissende momenten werden er individueel fouten gemaakt en ontbrak het aan een beetje geluk. Met 25-18 ging ook deze set verloren.

In de vierde set sloeg Heren 1 dankzij een prima servicereeks van Laurens Roorda al snel een gaatje. De mannen van Spaarnestad werden onrustig en begonnen tegen zichzelf te spelen. Een van de spelers ging na een beoordelingsfout van de scheidsrechter compleet door het lint maar kreeg ten onrechte geen rode kaart en kwam daarmee goed weg. De Shotmannen schudden in deze set het laatste beetje schroom van zich af en trokken op overtuigende wijze de set naar zich toe. 17-25 voor Shot.

Gerard Koeman was ondanks de nederlaag best wel tevreden: “Het team heeft zeker voldaan aan mijn verwachtingen, ik ben content met de setwinst. We hadden in de tweede en derde set ook al wat kansen, maar konden die niet voldoende benutten. De mannen zijn goed bezig, bij vlagen zag ik de bravoure van vorig seizoen weer terug. Als iedereen vanaf nu gezond blijft, kunnen we echt weer een stap naar boven maken.”

Op 26 november speelt Shot de volgende wedstrijd, thuis in Sporthal Interweij om 16.30u tegen VTC Woerden. We rekenen dan weer op de steun van ons trouwe thuispubliek.