Skip to main content

Volleyballers Shot verslaan Haaglanden in saaie wedstrijd

De wedstrijd tussen VC Shot en VV Haaglanden van zaterdag 20 februari stond in het teken van de revanche. Een van de twee nederlagen waar Shot dit seizoen tegenaan was gelopen, was tegen deze ploeg, die in de middenmoot meedraait van de competitie. In de heenwedstrijd in november had Shot mentaal een tikje gekregen, dus was het van groot belang om meteen het heft in handen te nemen. Bij het opstellen van de teams was het leeftijdsverschil tussen de spelers al zichtbaar en de verwachting was dan ook dat de ploeg uit Voorburg alle routine en kracht in de strijd zou werpen om Shot te verslaan.
Vanaf het eerste fluitsignaal was dat het dan ook het geval. Shot kon niet loskomen van de tegenstander, doordat er te weinig servicedruk was en de aanvallers niet voldoende konden scoren. Pas aan het eind van de eerste set, bij een stand van 19-19 liep Shot weg door een sterke servicebeurt en werd de set met 25-20 gewonnen.
In de tweede set kwam Shot er helemaal niet meer aan te pas. Zowel op de midden als de buitenaanval werden er te veel fouten gemaakt, fouten die de jonge ploeg uit Culemborg doorgaans niet maakt. Serverend kwam Haaglanden makkelijk onder de druk van Shot uit en zo werd deze tweede set met 15-25 verloren.
In de derde en de vierde set wist Shot zich goed te herpakken. Met de inbreng van de wisselspelers Yannick Middelkoop, Istvan Tkalecz en Ricardo van der Velde werd Haaglanden met 25-15 en 25-18 opzij gezet en was de wedstrijd eigenlijk geen moment spannend meer. Al met al weer een nette 3-1 overwinning voor de jonge ploeg uit Culemborg.
Zes wedstrijden voor het eind van de competitie heeft Shot tien punten voorsprong op de nummer twee. Volgende wedstrijd is op 5 maart tegen het vierde herenteam van Taurus uit Houten. Die wedstrijd is om 14.30 in sporthal de Kruisboog.