Spannend competitieslot voor Dames 1

Afgelopen zaterdag maakten wij de verre reis naar Delft voor de uitwedstrijd tegen Kratos ‘08. Punten pakken was het devies, hoe meer hoe beter.
Met het competitie einde in zicht en de 11e plaats die wij bezetten is ieder punt belangrijk. De strijd onderin de derde divisie tegen degradatie is zeker nog niet beslist. 4 teams strijden tegen directe degradatie. 2 teams degraderen direct, 1 team krijgt op 30 april de kans alsnog de huid te redden en 1 team handhaaft definitief in de derde divisie.
Met deze kennis in gedachten begonnen we fel aan de wedstrijd. Na 4 punten stond sporthal Tanthof al in vuur en vlam. De enige scheidsrechter maakte een fikse fout in het nadeel van Shot waarop wij uiteraard reageerden. Een touché bal met 10 vingers en 2 meter stijgend werd ‘anders waargenomen’ dan 20 anderen in en rondom het veld. Aanvoerster Tessa moest op het matje komen en het team tot rust manen. Gezien de noodzaak voor punten en de grootte van de fout in waarneming lukte dit niet en zorgde een wegwerpgebaar voor de derde gele kaart van het seizoen. Tessa, welkom bij de club van Geel. Hierna ontbrandde er wel een felle strijd voor setwinst. Helaas waren meerdere ‘waarnemingen’ (of juist niet) van de scheidsrechter bepalend waardoor wij mede de eerste set nipt met 25-22 verloren. De tweede set gaf een ander beeld. We serveerden zeer sterk met een lange serie van Krystle en namen direct een ruime voorsprong. Met aanvullend goede scores van Diana en Carolien en een sterke blokkering op midden werd de set gemakkelijk gewonnen met 16-25. Deze lijn moest doorgezet worden. Het begin van de derde set was veelbelovend maar halverwege werd het heft uit handen gegeven door persoonlijke fouten. Of dit kwam door het opdagen van de tweede scheidsrechter zijn we nog niet over uit. Kratos ’08 won wel deze set met 25-19. Het zelfvertrouwen uit de 2e set was in geen velden of wegen meer te bekennen en de vierde set werd dan ook verloren met 25-11. Ondanks de nederlaag zijn we 1 plaats geklommen op de ranglijst naar de 10e plaats. Deze plaats betekend aan het einde strijden in een PD wedstrijd. Zo ver willen wij het zeker niet laten komen. Zaterdag 9 april spelen we een zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk. Ook dit team strijd in de onderste regionen. Deze wedstrijd winnen betekent een belangrijke stap naar handhaving. Dus hierbij vragen wij jullie allemaal: kom 9 april naar de Interweij en moedig ons aan en zing en schreeuw ons naar de noodzakelijke punten!