Skip to main content

Shot herpakt zich en blijft aan kop

Na een wat teleurstellende periode met minder goede wedstrijden hebben de mannen van Shot afgelopen vrijdag weer een degelijke pot volleybal laten zien. In sporthal Merwestein in Nieuwegein trad Shot aan tegen NVC Heren 2, die onderaan in de middenmoot staan. Shot begon vol overtuiging en trok het initiatief naar zich toe. Het leek er op dat alle spelers door de nederlaag in de vorige wedstrijd wakker waren geschud. Vanaf het begin werd de tegenstander door vlijmscherpe services onder druk gezet. NVC had hier hoegenaamd geen antwoord op en kon daardoor ook hun boomlange middenaanvaller van 2.08 m niet in stelling brengen. Met gevarieerd aanvalsspel en goede blokkering werden de eerste drie sets met overduidelijke cijfers door Shot gewonnen: 14-25, 12-25 en 16-25. Ook op de vele geplaatste ballen had NVC geen antwoord. In de eerste set wist NVC aan 14 punten te komen, mede doordat Shot zes keer fout had geserveerd.
In de vierde set wijzigde NVC van tactiek waardoor ze beter in staat waren om de service te verwerken en dus beter konden aanvallen. Met name de middenaanvallers van NVC scoorden veel. Verdedigend liet Shot het teveel op z’n beloop, wat resulteerde in een forse achterstand. Coach Gerard Koeman greep nog wel in en zag zijn ploeg goed terugkomen van 15-8 achter naar setpunt 23-24 voor. Bij die stand ging het net weer even mis, waardoor de vierde set met 26-24 verloren ging. Shot keerde vier wedstrijdpunten rijker terug naar huis en aangezien de directe concurrent Vollingo ook met 3-1 won, blijft het ongemeend spannend aan de top van de ranglijst in de derde divisie B. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Shot vijf punten voorsprong op Vollingo.

Coach Gerard Koeman: “Natuurlijk hadden we die vierde set ook moeten winnen, maar toch ben ik tevreden. Het volleybal zag er weer verzorgd uit en het team speelde weer fris en vanuit de eigen kracht. We gaan deze lijn in de komende weken proberen voort te zetten, ik heb er wel vertrouwen in.”

Volgende week zaterdag speelt Shot in sporthal Interweij de belangrijke thuiswedstrijd tegen Aspasia uit Koudekerk aan de Rijn, aanvang 16.30u.