Skip to main content

Simpele winst Heren 1

Wie had verwacht dat de wedstrijd tegen Waterlanders, net als in de afgelopen seizoenen, uiterst spannend zou worden, kwam zaterdag bedrogen uit. Mede door blessures was de tegenstander uit Nieuwkoop geen schim van de goede ploeg die het ooit was. Heren 1 begon geconcentreerd en speelde in de eerste twee sets, na een rustige start, de tegenpartij met 25-16 en 25-20 eigenlijk helemaal zoek. Door de servicedruk lukte het Waterlanders maar moeizaam om aan te vallen, terwijl aan de andere kant Heren 1 zich niet onbetuigd liet.

Omdat beide spelverdelers elkaar weinig ontlopen, wisselde coach Kees van Blokland van spelverdeler na de tweede set. Even haperde de afstemming binnen het team, maar Waterlanders wist daar geen gebruik van te maken. Tot ver in de derde set ging het gelijk op, maar bij de big points (boven de 20) sloeg en onze mannen toe en liepen ze uit naar 24-19, om vervolgens de set met 25-20 naar zich toe te trekken. De vierde set leek een formaliteit te worden, Waterlanders leek geen vuist te kunnen maken. Heren 1 verslapte echter en voor dat het team het zich realiseerde had de Nieuwkoopse ploeg een gat van vier punten geslagen. Kees van Blokland greep in, bracht een nieuwe aanvaller in en zette het team in de time out weer recht. Punt voor punt kroop Heren 1 dichterbij. De servicedruk kwam weer terug en met 20-15 voorsprong stevende het team rechtstreeks op setwinst af. Ineens kregen ze problemen met de passing en daardoor lukte het spelverdeler Rob Verbeek niet meer om de aanvallers in stelling te brengen. De geroutineerde tegenstander maakte hier handig gebruik van, en wist na een spannende eindfase zo maar deze set met 24-26 te winnen. In plaats van blijheid over de winst van vier wedstrijdpunten, overheerste bij de Shot-mannen direct na de wedstrijd vooral het gevoel dat een set onnodig was weg gegeven.

Kees van Blokland onderstreepte dat gevoel: “We hadden gewoon alle sets moeten winnen, we waren veel sterker. Ik zag dat het en in de derde set hier en daar al wat onzorgvuldiger worden maar hoopte dat we niet verder wegzakten. Dat gebeurde wel en daarom probeerde ik door wissels en time-outs het spelbeeld nog te veranderen. Dat lukte helaas net niet, maar we hebben wel vier wedstrijdpunten gehaald.”