Heren 1 vindt weg terug omhoog

In sporthal Interweij trof Heren 1 en Leython 1 elkaar. Het publiek wist niet wat ze konden verwachten omdat de teams dit seizoen nog niet eerder tegen elkaar gespeeld en daarnaast had Shot na de winterstop een drietal minder goede wedstrijden gespeeld.

De mannen begonnen gefocust aan de wedstrijd, het leek alsof er een knop was omgedraaid ten opzichte van de vorige wedstrijd. De servicedruk was weer terug, de passing was goed verzorgd, de aanvallers werden vanuit de spelverdeling goed bediend en er kon daardoor volop gescoord worden. Aangezien de Leidendorpse ploeg zich niet zomaar opzij liet zetten, ging de eerste set niettemin lange tijd gelijk op. Halverwege de set voerde Heren 1 de servicedruk op en wist daardoor de tegenstander flink onder druk te zetten. Verwoede pogingen van de aanvallers tegenpartij om daaronder uit te komen mislukte door de uitstekende blokkering en rally-verdediging van onze mannen. Punt voor punt bouwde Heren 1 vanaf 13-12 de voorsprong uit nar een 25-17 winst in de eerste set.

In de tweede set viel begon Heren 1 zwak en kwam het al snel op 0-3 achter, maar het team herpakte zich goed. Goed blokkerend en met sterke aanvallen, zowel op midden als buiten, wist Shot op een 17-12 voorsprong te komen. Op dat moment sloop er nonchalance in het spel van Shot. Coach Kees van Blokland zag het gebeuren en probeerde in time-outs de ploeg weer op de rails te krijgen. Leython rook haar kans en sloop dichterbij. Bij een stand van 22-22 werd een tactische wissel ingebracht en daarmee wist Leython de set naar zich toe te trekken.

Vanaf begin van de derde set liet Heren 1 er geen onzekerheid meer over bestaan wie er moest winnen en waarom Leython zich al enkele weken in de degradatiezone bevindt. De druk werd opgevoerd en feitelijk werd er geen kans meer weggegeven. Het team werkte met elkaar en voor elkaar terwijl Leython steeds minder samenhang toonde. In een mum van tijd stond een 25-13 eindstand op het scorebord.

In de vierde set gaf coach Kees van Blokland de goed spelende Rob Verbeek rust. Dat vergde even wat afstemming met de aanvallers maar ook deze set trok ons eerste herenteam uiteindelijk overtuigend naar zich toe. Met 25-20 in de laatste set trok Heren 1 de wedstrijd met 3-1 naar zich toe.

Van Blokland was kort in zijn analyse: “We hebben afgelopen week bij elkaar gezeten en geconcludeerd dat er iets moest veranderen. Dat is gebeurd, we hebben als team geknokt en de elementen waar we op getraind hebben zag ik duidelijk terug. Er was ook een positieve sfeer en geen negativiteit als het even wat minder ging en dat is wel eens anders geweest.”

Komende zaterdag speelt Heren 1 om 15.00 in Sporthal Interweij de inhaalwedstrijd tegen De Waterlanders uit Nieuwkoop. De vriendschappelijke rivaliteit die met dit team bestaat, zal naar verwachting bijdragen aan een spannende wedstrijd.