Shotmannen lijden pijnlijke nederlaag

Voor het eerst in 2016 hebben de volleyballers van Shot het onderspit gedolven. Thuis werd pijnlijk verloren van het veel lager geklasseerde Utrecht Heren 2, waarvan eerder dit seizoen nog overtuigend met 0-4 van gewonnen werd.
In de eerste set startten beide teams scherp en fel, wat resulteerde in een interessante openingsfase van de wedstrijd. Aan het einde van de eerste set voerde Shot de druk op met soepel lopende aanvallen en hoge servicedruk, zodat de eerste set overtuigend werd gewonnen met 25-17.
In de volgende set trok Utrecht het initiatief naar zich toe en slopen de onzekerheden in de thuisploeg. Het jonge team van coach Gerard Koeman werd bang om fouten te maken en leek juist mede daardoor steeds meer persoonlijke fouten te maken. Shot was bovendien niet in staat om voldoende variatie in het spel te brengen. De tegenstander scoorde daarentegen gemakkelijk met afwisselend, snoeiharde en geplaatste smashes dan wel met lepe ballen en ging vooral verdedigend beter spelen. Shot liet op alle fronten steken vallen, pass, verdediging en spelverdeling bleven onder de maat. Wissels mochten niet baten en de set werd dan ook met 25-17 verloren.
In de derde set gingen de teams in eerste instantie redelijk gelijk op maar ook nu zette de tegenstander druk en werd Shot weer op achterstand gezet. Onder de impulsen van de invallers Ricardo van der Velde en Tobias Overdijk kwam Shot weer langszij. Shot wist van een 19-23 achterstand terug te komen tot 24-24. Toch trok Utrecht in deze set enigszins gelukkig met 24-26 aan het langste eind. In de vierde set viel Koeman verrassend terug op zijn basisformatie, zij het dat Thijs Verbeek vanwege ziekte vervangen werd door Willem Hustinx. Shot kon echter de tegenstander niet bijbenen en keek al snel weer tegen een achterstand aan. Met diverse wissels probeerde Koeman nog om de het spelbeeld te veranderen, maar het mocht niet meer baten. Shot liep in deze set tegen een kansloze 15-25 nederlaag op.
Het commentaar van coach Koeman was kort na afloop: “Natuurlijk zijn er veel onnodige persoonlijke fouten gemaakt, maar we hebben als team niet goed gespeeld en daar ben ik een onderdeel van. Het is nu zaak om de neuzen allemaal weer dezelfde kant op te richten en vooral gewoon vrij te blijven volleyballen.”