Dames 1 verliest met opgeheven hoofd

Afgelopen donderdagavond stond de inhaalwedstrijd op het programma tegen koploper Aircoheat VTC Woerden Dames 1. Na de reeks wedstrijden zonder punten raakt dames 1 in een penibele positie in de onderste regionen van de derde divisie. Het team snakt naar een goede wedstrijd en vooral punten.

Om 20.00 uur klonk het fluitsignaal in sporthal Interweij voor het begin van de wedstrijd. We speelden vanaf het begin zeer sterk en gefocust, met een goede servicedruk. Door de goede service kon VTC Woerden de pass niet goed brengen waardoor hun spel ontregeld werd. Met aanvullend een goede blokkering en aanval konden we het tempo tot halverwege de set bijbenen. Helaas kon dit niet vast gehouden worden en liep VTC Woerden redelijk gemakkelijk uit naar setwinst, 17-25.
Niets aan de hand, onze kans komt nog wel zo lang we deze focus en dit spel vasthouden, aldus coach Michel in de setwissel. De tweede set gaf hetzelfde beeld als de eerste set. We beten ons volledig vast in de tegenstander en er slopen door deze druk foutjes in het spel van de koploper. De passing en verdediging stonden bij ons als een huis. VTC Woerden stond weliswaar de gehele set voor maar de druk bleef hoog. Helaas was het ombuigen van de achterstand in setwinst iets te veel gevraagd. Met 22-25 werd deze set gewonnen door Woerden. Met fanatisme werd de derde set gestart. Met een lange servicereeks van spelverdeelster Krystle schoten we naar een 1-5 voorsprong. Het spel bleef zeer stabiel en er werd gevochten voor iedere bal. De hele derde set hielden we een voorsprong al kwam Woerden punt voor punt dichterbij. In een spannend einde van de set troken wij dan toch eindelijk aan het langste eind. Met 25-23 werd de set gewonnen en één punt was in de pocket.
Nu roken we bloed, de druk op Woerden steeg en wij speelden een wereldwedstrijd. De gehele vierde set liep zeer gelijk op. Woerden pakte af en toe wat puntjes voorsprong maar wij kwamen iedere keer weer bij. Door een tomeloze inzet en fantastische verdediging had Woerden moeite de punten te scoren. Met opportunistische ballen en af en toe een dosis geluk was onze aanval succesvol. Tot 23-23 bleef het tot het eind toe spannend. Helaas toonde Woerden zich een echte koploper door deze spannende set toch naar zich toe te trekken met 23-25. Met de complimenten voor ons strijdlustige optreden werd de wedstrijd afgesloten. Met deze fantastische wedstrijd kunnen we met vertrouwen uitkijken naar de laatste, beslissende 4 wedstrijden in april. Wanneer met deze strijdlust en teamspirit gespeeld wordt is alles nog mogelijk.