Skip to main content

Shot ondanks verlies op de goede weg

Tegen voormalig tweede divisie kampioen Zaanstad Heren 3 kwam Shot er niet aan te pas. Dat was niet zo vreemd omdat de tegenstander een zeer geroutineerd team kon opstellen met voormalige eredivisiespelers terwijl Shot vanwege blessures aantrad in een geïmproviseerde opstelling.

De tegenstander overdreef wellicht met de vraag waar dit “jeugdteam” vandaan kwam, maar het leeftijds- en ervaringsverschil was gewoon erg groot. Uit nood had coach Gerard Koeman de 31-jarige routinier Niels Udo als libero meegevraagd en speelden spelers niet op hun gebruikelijke positie. In een nagenoeg lege en vooral sfeerloze sporthal werd Shot naar een vrijwel kansloze 4-0 nederlaag gespeeld.

In de eerste set werd goed gestart waarbij met name de passing goed verzorgd was. Dit stelde spelverdeler Rob Verbeek in staat om de aanvallers in stelling te brengen. Maar Shot kon onvoldoende servicedruk uitoefenen en de tegenstander ging steeds beter spelen. Na een 8-7 tussenstand werd de eerste set met 25-11 verloren.

Coach Koeman liet het team in de tweede set staan en hoewel het team bij vlagen goed speelde, moest ook deze set aan de tegenstander worden gelaten (25-20). Shot had teveel moeite met het hoge tempo en de servicedruk van Zaanstad en kon zelf aanvallend geen vuist maken.

In de derde set werd er volop gewisseld in een poging om het tij te keren. Hoewel de invallers het team van nieuwe impulsen voorzagen ging ook de derde set met duidelijke cijfers naar de tegenstander. In de vierde set richtte Shot zich nog een keer op, maar ook in deze set lukte het niet om gelijke tred te houden met Zaanstad.

Na twee speelronden staan de heren van Shot nu onderaan de ranglijst in de tweede divisie. Toch is er volgens de coach nog geen man overboord: “We moeten gewoon wennen aan dit niveau en hebben nu twee sterke tegenstanders gehad. Als we straks weer met de volledige selectie trainen en spelen, komen de vaste patronen weer terug en zullen we zonder twijfel de nodige punten kunnen pakken. We hebben even tijd nodig en moeten vooral zorgen dat iedereen weer fit wordt. Ik zie echt voldoende positieve aanknopingspunten, we zijn op de goede weg”.

Komende zaterdag staat in Voorburg de wedstrijd tegen Haaglanden op het programma. Die wedstrijd begint om 17.00 in sporthal Essesteyn.