Skip to main content

Shot maatje te klein voor Protos

In een goedgevulde sporthal Interweij debuteerde het eerste herenteam van VC Shot in de tweede divisie. Ten opzichte van het vorige seizoen was het team op enkele cruciale plaatsen gewijzigd. Spelverdelers Hugo de Rooij en Tobias Overdijk zijn vertrokken, net als middenaanvaller Ruben Baars.

Op midden is het team nu aangevuld met William Vernooij en Laurens Roorda, terwijl de twee meter metende Rob Verbeek de spelverdeling nu voor zijn rekening neemt. Het team van Gerard Koeman kende een intensieve voorbereiding, maar deze was door ziekte, blessures, vakantie en studieverplichtingen niet optimaal.

In de eerste twee sets werd Shot op alle fronten afgetroefd door de studenten van Protos. Libero Istvan Tkalecz startte al niet fit aan de wedstrijd en moest na een set definitief afhaken. Er was onvoldoende servicedruk, de blokkering sloot niet of was te laat en ook passend was het onvoldoende. Op het snelle spel van de tegenstander, met name door de uitstekende passing en spelverdeling, had Shot geen enkel antwoord. De eerste twee sets gingen met 15-25 en 12-25 kansloos verloren.

Geleidelijk aan kwam Shot in de derde set beter in de wedstrijd. Bart van Aalst, die door ziekte nauwelijks in de voorbereiding had mee kunnen doen, viel goed in. Romar Hoek nam steeds in het achterveld de positie van Laurens Roorda over waardoor de passing een stuk verbeterde. Door ook de organisatie in het veld iets aan te passen kreeg Shot meer grip op de wedstrijd, niettemin ging ook deze set verloten: 16-25.

In de vierde set gingen de teams in eerste instantie gelijk op. Een ziedend kill block van Bart van Aalst luidde de ommekeer in. Opeens werd de pass veel beter verzorgd, wist Rob Verbeek zijn aanvallers wel te bereiken en was de blokkering wel op tijd. Protos raakte geïrriteerd en incasseerde zelfs een rode kaart, na een uitstekend blok van Ricardo van der Velde. Uiteindelijk wist Shot door veel servicedruk door te stoten naar een 25-12 set winst.

Gerard Koeman was ondanks de nederlaag positief gestemd: “De tegenstander speelde een heel snel spel, waar wij nog onvoldoende op voorbereid waren. Ons team heeft absoluut voldoende potentie om zich nog verder te ontwikkelen en ik zie dit seizoen dan ook met vertrouwen tegemoet. We moeten allemaal dan nog wel een stapje bijzetten”.

Volgende week zaterdag 1 oktober speelt Shot in Koog aan de Zaan tegen Zaanstad H3. Dit team werd vorig jaar al kampioen in de tweede divisie, maar zag af van promotie. Voor Shot staat er dus weer een pittige wedstrijd te wachten.