Shot laat punten liggen in Rijswijk

Vrijdagavond traden de mannen van Shot aan tegen Inter Rijswijk 3, een voor de Culemborgers onbekende ploeg. Al gauw bleek tijdens het inspelen dat Rijswijk een jonge, talentvolle ploeg is met veel power en een snel spel.

Tapperij de Poortwachter, Bloklab IT Consultancy en Forcefacts hebben zich voor de komende drie jaar als sponsor verbonden aan Shot, en dat was duidelijk zichtbaar op de tenues.

Coach Kees van Blokland wilde de licht geblesseerde Rob Verbeek  sparen en moest daarnaast puzzelen om de liberopositie in te vullen. Libero Bas de Groot ging tijdens de warming-up door zijn rug en daardoor moest Ricardo van der Velde die net terug was van een enkelblessure, zijn positie overnemen. Shot had zichtbaar moeite om in de gekozen opstelling in een goed ritme te komen en
begon weifelend aan de wedstrijd. Na een snelle achterstand, leek Shot nog in staat om langszij te komen. Diagonaalspeler Istvan Tkalecz scoorde de nodige punten maar een gebrek aan aanvalskracht en servicedruk deden het team de das om. De set ging met 25-17 ruim verloren, dat verschil had wellicht kleiner kunnen zijn als vanaf de bank sneller was ingegrepen

In de tweede set liet greep Van Blokland wel in, maar opnieuw kon Shot geen vuist maken. Met 25-19 ging de set naar Rijswijk.

In de setwissel besloot Shot om het in de volgende set over een andere boeg te gooien: met druk serveren en met power aanvallen, ook al zat Shot niet in de wedstrijd en was de foutenlast te hoog. Deze koerswijziging pakte direct goed uit en Shot stond de gehele set op voorsprong. Boven de 20 kwam Rijswijk toch weer dichterbij en spande het erom wie de set zou gaan pakken. De spanning was voelbaar, waarbij ook het arbitrale duo fouten begon te maken. Een touché-geslagen bal aan Shotzijde werd niet gezien, terwijl Henk-Jan van Doorn op matchpoint voor Rijswijk de bal vol op de antenne prikte; ook dit ontging de arbiters volledig. Het zorgde voor veel frustratie aan beide kanten en de gemoederen liepen hoog op. Uiteindelijk trok Shot aan het kortste eind en ging de set met 29-27 naar Rijswijk.

In de vierde set kwam Shot meteen op een 6-1 achterstand en leek het op een kansloze nederlaag af te stevenen. Hoe anders liep het: Shot haalde de service terug en de ingevallen William Vernooij serveerde het team naar een 6-8 voorsprong waardoor de spanning in de set terug was. Lang gingen beide ploegen gelijk op, maar uiteindelijk waren het weer individuele fouten die Shot de kop kostten: met 25-22 ging ook deze set naar Rijswijk.

Kees van Blokland lichtte na afloop zijn keuzes toe: ‘Om verschillende redenen moesten we met een opstelling starten die we niet gewend zijn.  Achteraf kun je zien dat dat niet goed uitpakte want door deze omzettingen ontstond er veel verwarring in het veld. In de eerste twee sets konden we daardoor veel tegengas geven en ontbrak het aan beleving. In set drie en vier pakten de mannen de draad weer op, we stonden steeds voor maar wisten we de voorsprong helaas niet vast te houden. We hadden hier zeker twee wedstrijdpunten uit kunnen slepen als we net iets minder fouten hadden gemaakt.’

Zaterdag 13 oktober speelt Shot weer thuis; om 15.00 is VV Utrecht de tegenstander op het hoofdveld van sporthal Interweij. U bent van harte welkom om de wedstrijd te komen kijken!