Skip to main content

Shot Heren 1grijpt net naast de titel

Na het echec van vorige week, waarbij verloren werd van de naaste concurrent, wisten de volleyballers van Shot wat hen te doen stond. Met een 4-0 overwinning zou het team, dat debuteert in de derde divisie, kampioen zijn en rechtstreeks promoveren naar de tweede divisie. Bij elk ander resultaat zou het afhangen van het resultaat van de directe concurrent.
In een afgeladen en sfeervolle sporthal Interweij begon Shot onder luide aanmoediging van het publiek voorzichtig aan de wedstrijd. Niemand wilde fouten maken en daardoor was het begin moeizaam. Gaandeweg kwam er iets meer lef in de Culemborgse ploeg en won het de eerste set met 25-21.
In de tweede set namen de Waterlanders al snel een voorsprong. Het jonge team van coach Gerard Koeman voelde teveel druk en dat werkte verlammend op het spel. In de eindfase, nadat al enkele wissels waren ingebracht, lukt het Shot niet meer om de bal op de grond te slaan. De tegenpartij bleef steeds een paar punten voor en met 22-25 moest Shot deze set laten aan de ploeg uit Nieuwkoop. De derde set herpakte Shot zich (25-22) en in de vierde set speelde Shot weer onbevangen en won het gemakkelijk met 25-9. Maar aangezien Vollingo uit Gouda wel met 4-0 wist te winnen, grijpt Shot net naast het kampioenschap en moet het zich voorbereiden op de nacompetitie, waarin twee derde divisie teams en een tweede divisie team strijden om een plaats in de tweede divisie.
De zeer teleurgestelde coach Koeman zat er na de wedstrijd even doorheen: “Ik gun het de jongens zo, het is een prachtteam met veel talent. Maar wat je nu ziet, is dat ze echt moeite hebben om met de druk om te gaan. Dat heeft te maken met de jeugdigheid van dit team en het gebrek aan ervaring met topwedstrijden. Ik kan ze niks verwijten, ze doen er alles aan, maar het lukt ze dan gewoonweg niet. Het wordt nog een hele krachttoer, maar de knop moet weer om. Vanaf maandag richten we ons op de komende twee wedstrijden en proberen we alsnog promotie af te dwingen.”
Volgende week zaterdag treedt Shot in sporthal Interweij in de eerste PD-wedstrijd aan tegen het in de tweede divisie spelende US heren 2. Aanvang (onder voorbehoud): 15.00u.