Shot heren verliezen maar houden zicht op kampioenschap

In een thriller waar Alfred Hitchcock de regisseur van had kunnen zijn, verspeelde Shot de vijf punten voorsprong op concurrent Vollingo uit Gouda. Onder grote publieke belangstelling traden de heren van Shot aan tegen hun directe concurrent.
In de eerste set voerde Vollingo voortdurend de boventoon. Shot kwam in de eerste net iets tekort op alle onderdelen van het spel: de passing was onvoldoende, de verdediging stond niet scherp, de spelverdeler bereikte de aanvallers niet goed en aanvallend werd te weinig lef getoond. Vollingo strafte dat heel slim af en won de eerste set met 25-20, hoewel Shot zich nog wel van 18-9 naar 18-17 wist terug te knokken. In de tweede set leek Shot zichzelf te herwinnen en kwamen de teams nagenoeg gelijk op het 25ste punt. Aangezien een set met minimaal twee punten verschil moet worden overwonnen, werd in deze set lang doorgespeeld. Bij een stand van 31-29 moest Shot toch nog capituleren. Vervolgens bracht coach Gerard Koeman diverse wissels in die op zich goed uitwerkten maar niet het doorslaggevende verschil wisten te maken. Hoewel de Shot heren meer grip kregen op de service van Vollingo, bleven passing en set-ups beneden het normale niveau waardoor aanvallend geen echte vuist kon worden gemaakt. Steeds als Shot langszij kwam, leek de druk voor het team te hoog te worden en werden er onnodige fouten gemaakt. Zowel de derde als de vierde set gingen hierdoor nipt verloren (25-23, 26-24). Met een beetje meer geluk had Shot zeker een set naar zich toe kunnen trekken, maar dat geluk ontbrak. Ook Koeman deelde in de malaise door in de vierde set het team met een verkeerde opstelling het veld in te sturen.
Shot staat met nog een wedstrijd voor de boeg nog steeds eerste en heeft een voordelig setpunten saldo, waardoor het team het heft nog steeds in eigen handen heeft. Indien in de volgende wedstrijd geen set aan de tegenstander wordt gegund, is Shot zaterdag kampioen. Bij elke andere uitslag hangt het af van het resultaat van de directe concurrent Vollingo.
Coach Koeman over de wedstrijd: “Natuurlijk baal ik van dit verlies maar laten we wel wezen, de jongens hebben zich volledig ingezet en het verlies was steeds nipt. Eigenlijk ben ik heel trots, als promovendus spelen we dit jaar zo maar mee voor het kampioenschap en dat is toch wel heel bijzonder. Daarnaast is het natuurlijk wel zo, dat we zeker zijn van Promotie/degradatie wedstrijden wat op zich ook een knappe prestatie is.”