Onnodige nederlaag Heren 1

Tegen het lager geklasseerde tweede team van Zevenhuizen kwam Heren 1 ongeïnspireerd uit de startblokken. In een mum van tijd kwam de ploeg van John Kemp op achterstand. Servicepassing, blokkering, spelverdeling, het klopte allemaal niet. Tegenstander ZVH2 zorgde met servicedruk dat onze mannen er niet aan te pas kwam. Geleidelijk aan richtte Heren 1 zich weer een beetje op, maar moest het de set met 25-22 aan de ploeg uit Zevenhuizen laten. De tweede set was voor onze mannen van een nog minder niveau. Onvoldoende servicedruk en zwakke blokkering, maar vooral ook problemen met verwerken van der service van de tegenstander deden Heren 1 de das om. Met een afgetekende 25-14 werd ook deze set verloren.

Coach John Kemp was ontevreden over de instelling van zijn team en bracht Stijn Maasdam, Rob Verbeek en Istvan Tkaklecz in de ploeg. Deze mannen gaven de ploeg nieuw élan en wisten Heren 1 in de derde set op voorsprong te zetten. De ploeg viel beetje bij beetje toch weer terug en Kemp probeerde met wissels de set toch nog binnen te halen. De zwak leidende scheidsrechter hielp Heren 1 in deze fase niet. Het werd een spannende set, die ondanks de wissels net op het nippertje met 25-23 werd verloren

Op basis van de inzet in de derde en vierde set verdiende Heren 1 toch wel een set te winnen. Dat gebeurde dan ook. In de vierde set maakte ZVH 2 iets meer fouten, de scheidsrechter floot nu in het voordeel van Heren 1, en bij Heren 1 waren blokkering en aanval weer op een redelijk niveau. Met 24-26 kon toch nog een wedstrijdpunt naar Culemborg worden meegenomen.

John Kemp was na afloop niet tevreden over zijn team: “Het is zo teleurstellend als je met een lakse instelling aan de wedstrijd begint. We kunnen goed meekomen in deze competitie, de nederlaag was niet nodig geweest als we van meet af aan met de juiste instelling hadden geknokt. Gelukkig lieten de mannen in de vierde set wel zien wat ze in hun mars hebben.”

Komende zaterdag 14 december kan Heren 1 werken aan eerherstel. Om 14.00 wordt in sporthal Interweij dan tegen het lager geklasseerde Inter Rijswijk 3 gespeeld.