Eenvoudige winst Heren 1

In de laatste competitiewedstrijd van 2019 trad Heren 1 aan tegen het talentvolle derde herenteam van Inter Rijswijk. Shot had de afgelopen week – door afwezigheid van trainer/coach john Kemp en enkele spelers – zich niet optimaal kunnen voorbereiden voor deze wedstrijd en dat was in het begin van de eerste set wel te merken. Door wat onzekere passing aan Shotzijde en een brutale start van de tegenstanders raakten de mannen op achterstand. Geleidelijk kon Heren 1 het initiatief overnemen en met 25-18 trok het deze set naar zich toe. De tweede set kende een heel ander beeld. Nadat Ricardo van der Velde dertien keer had geserveerd, was het eindelijk de beurt aan Inter Rijswijk om te serveren. De ploeg had in deze set feitelijk niks in te brengen en na een 20-2 tussenstand werd het – vooral door persoonlijke fouten aan Shotzijde – toch nog 25-7. In de derde set nam de Rijswijkse ploeg het initiatief waardoor het op voorsprong kwam. Heren 1 liep de opgelopen achterstand langzaam in en op 15-15 mocht aanvoerder Henk-Jan van Doorn gaan serveren. Op de service van deze linkshandige speler kreeg de tegenstander onvoldoende vat, waardoor de verdediging van Heren 1 niet meer kon worden verschalkt. Onder het oog van het sterk leidende en goed communicerende arbitrale duo wonnen de mannen deze set dan ook overtuigend met 25-15. De laatste set werd de meest boeiende set. Heren 1 stond tegen het einde van de set op voorsprong maar kreeg problemen in de passing en de blokkering. In de spannende slotfase kwamen de mannen op setpunt, maar konden die niet verzilveren en moesten ze met 24-26 de set aan Inter Rijswijk laten.

Coach John Kemp had achteraf gemengde gevoelens: “Natuurlijk is het jammer dat we de vierde set hebben verloren en als we in goeden doen waren geweest, was dat ook niet gebeurd. Maar het was vandaag duidelijk beter en met meer energie dan de laatste wedstrijd. In de wetenschap dat we twee jonge minder ervaren spelers hebben moeten inpassen en routine hebben moeten laten gaan, doen we goed mee in de competitie.”