Heren Shot roemloos ten onder in Katwijk

Zonder de door familieomstandigheden afwezige coach Gerard Koeman trad Shot aan in Katwijk tegen RVV, een voor de Culemborgers onbekende tegenstander. In een koude hal en met een handjevol publiek was het niet erg sfeervol. Vanaf het begin was duidelijk dat de ploeg zonder de sturing van de coach zichzelf niet voldoende kan opladen en focussen voor een wedstrijd. Shot deelde een vervroegd Sinterklaascadeau uit aan de ploeg uit Katwijk: het werd 4-0.

In de eerste set keek Shot al gauw tegen een 7-1 achterstand aan. De ploeg uit Katwijk speelde Shot volledig van het veld. Passend lukte er nauwelijks iets, spelverdeler Niels Udo liep zich het apezuur om nog ergens ballen te kunnen opzetten maar ook aanvallend kwam de ploeg niet door. Met 25-8 was de eerste set in een mum van tijd afgelopen. In de daaropvolgende twee sets was er enig herstel zichtbaar maar het team draaide niet, het vertrouwen en de echte wil om te winnen ontbrak ten ene male (25-15, 25-15). Het enige lichtpuntje was de goede invalbeurt van Jurre Hoek. Voor het meegereisde publiek was het wrang om te zien dat in een team dat al enkele jaren met een vaste kern van getalenteerde volleyballers speelt niemand echt in staat is om het team bij de hand te nemen. De vierde set leek weer even op een wedstrijd tussen twee teams, maar met 25-20 moest Shot opnieuw buigen voor de volleyballers uit Katwijk. Teleurgesteld verlieten de Culemborgers het veld maar wel in de wetenschap dat ze volgende week revanche op zichzelf kunnen nemen. Dan spelen de Shotmannen weer thuis en komen de studenten van Protos 2 op bezoek.