Volle winst voor Heren 1

Na de forse nederlaag van vorige week, trad Heren 1 onder leiding van de terug gekeerde coach Gerard Koeman in sporthal Interweij aan tegen de studenten van Protos 2. Shot startte met routinier Niels Udo als spelverdeler en op midden met de recente herstelde William Vernooij. Beide teams kwamen goed uit de startblokken en ontliepen elkaar weinig, passend had Heren 1 het lastig maar aanvallend kon veel worden opgelost. Tegen het eind van de eerste set namen de mannen een kleine voorsprong, maar onnodige individuele fouten gaf de Utrechtse ploeg de mogelijkheid om terug te keren in de set. Ondersteund door het thuispubliek werd met grote moeite en de kleinst mogelijke voorsprong de setwinst behaald (25-23). In de tweede set ging ons eerste herenteam voortvarender van start. Vanaf het begin werd alert gespeeld en goed geserveerd terwijl de tegenstander veel basale fouten maakte. Shot pakte goed door en bij een comfortabele voorsprong van 19-11 bracht Gerard Koeman nog verse krachten in waarna vrij eenvoudig een 25-20 setwinst werd behaald. Hoe anders verliep het in de derde set. De studentenploeg vocht zich terug in de wedstrijd en nam de leiding. Met name de aanvallers van Heren 1 begonnen steeds minder te scoren. Shot kwam terug maar juist op dat moment werd het team weg geserveerd. Na 20-20 werd het 21-23 en moesten de mannen alle zeilen bij zetten om toch opnieuw met 25-23 de set te winnen. Ook in de laatste set moest Heren 1 nog stevig aan de bak. Alsof het toeval er mee speelde werd opnieuw met 25-23 gewonnen. Zo nam de hardwerkende ploeg revanche op zichzelf en bleven alle vijf wedstrijdpunten in Culemborg. De jonge 16 (!)-jarige Marcel Haasnoot die deze boeiende wedstrijd als eerste scheidsrechter had geleid, kon eveneens terug zien op een geslaagde wedstrijd.

Coach Koeman was te spreken over het resultaat en de inzet van de mannen: “Door familieomstandigheden was ik de afgelopen week er niet bij. Het doet mij dan goed dat ze dan zo hard werken om te winnen. Ik heb weer genoeg aanknopingspunten gezien om weer verder te bouwen aan dit team. Het was dan misschien niet een echt sterke wedstrijd van ons, we hebben toch maar mooi geen punt afgestaan.”