Heren Shot overtuigend langs Nesselande

In sporthal Swanla in Zevenhuizen traden de heren van Shot voor een redelijk gevulde tribune aan tegen de reserves van Nesselande. Shot was, net als twee weken geleden, naar Zevenhuizen afgereisd zonder coach Gerard Koeman, waardoor Jan Verbeek de honneurs waarnam.

In de eerste set startte Shot vlammend, met name vanaf de servicelijn. De ploeg van Nesselande, die zich vooral richt op hard aanvallen, wist zich er totaal geen raad mee en kwam niet onder de druk uit. Passend speelde de ploeg niks klaar waardoor ze niet aan aanvallen toekwamen. Shot speelde een makkelijke set en had het perfect op orde. Met 10-25 was de eerste set dan ook voor de Culemborgers.

Na zo’n makkelijke eerste set is het belangrijk om scherp en geconcentreerd te blijven en ook goed aan de tweede set te beginnen. Shot had dat niet helemaal goed door en er stond al snel een 4-0 achterstand op het scorebord. Coach Verbeek haalde de ploeg even naar de kant, en binnen een mum van tijd had Shot het gat gedicht en was het 5-5. Vanaf 5-5 werd de basis gelegd voor de tweede setwinst, want Shot liep steeds verder uit. Aan het eind van de set kwam Yannick Middelkoop erin voor Henk-Jan van Doorn en met 21-25 was ook deze set voor Shot.

In set drie gingen de ploegen lange tijd gelijk op, waarbij Shot steeds het overwicht had. Ondanks dat Nesselande dichtbij bleef kwam de setwinst geen moment in gevaar, waarbij bleek dat de servicedruk van Shot wederom van doorslaggevende factor was. Istvan Tkalecz verving de niet onverdienstelijk spelende Rob Verbeek en pakte dit goed op. Met 20-25 was het 0-3 voor Shot en was de wedstrijd gewonnen.

Jurre Hoek maakte in de vierde set ook zijn opwachting, hij kwam erin op de liberopositie. Aan de kant van Shot nam de servicedruk af en de aanvallers maakten iets te veel fouten. Zonder dat Nesselande zelf veel punten maakte had de thuisploeg steeds een kleine voorsprong, die Shot net niet meer kon inhalen, met 25-23 was de laatste set voor de thuisploeg. Zonde dat de laatste set op deze manier verloren ging na drie hele goede sets, maar met 1-3 was de winst wel voor Shot.

Volgende week speelt Shot de laatste thuiswedstrijd voordat de kerstvakantie begint. Om 16.00 komt hekkensluiter Aspasia H1 op bezoek in sporthal de Interweij.