Heren Shot nemen met goed gevoel afscheid van tweede divisie

De heren van Shot hebben met een 3-2 verlies bij studentenvereniging USV Protos met opgeheven hoofd afscheid genomen van de tweede divisie. In een zinderende wedstrijd capituleerde de Culemborgse ploeg pas in de vijfde set. Het publiek op de overbevolkte tribunes, dat voor 99% uit bierdrinkende studenten bestond, joelde en schreeuwde de Utrechtse ploeg vooruit. Daarbij werden ze gesteund door een blaasorkest en een trommel.
Shot liet zich niet imponeren door de entourage en begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. In de eerste set liepen beide teams gelijk op, hoewel Protos steeds een of twee punten voor stond. Aan het eind van de set kwam Laurens Roorda binnen de lijnen om te serveren. Zijn uitstekende floatservices waren voor Protos niet te houden: 21-25 voor Shot.
In de tweede set had Shot het lastig en kwam het team zelfs op 12-1 achter. Er werden door coach Gerard Koeman diverse wissels uitgevoerd, maar dat mocht niet baten. Het werd 25-9 voor de ploeg uit Utrecht.
In de derde set nam Protos meteen de leiding en bij 21-15 en 24-20 voor de thuisploeg leek ook deze set naar de Utrechters te gaan. Shot had de hoop op setwinst eigenlijk al opgegeven, maar Ricardo van der Velde kwam aan service en daardoor kreeg Protos het laatste punt niet gescoord. Bart van Aalst en Rob Verbeek scoorden de 24-24 en 24-25, en de zenuwachtige tegenstander maakte vervolgens een netfout, waardoor Shot de set toch met 24-26 naar zich toe wist te trekken.
Bij deze 1-2 voorsprong ging bij Shot de vlag al uit en daalde het niveau, waardoor set vier kansloos eindigde in een 25-17 uitslag. Een vijfde set moest een winnaar aanwijzen. Ook hier pakte Protos meteen een ruime voorsprong, maar Shot knokte zich nog terug naar 14-12 waardoor een nieuwe inhaalslag mogelijk was. Door een groot blok neer te zetten wist Protos echter 15-12 te scoren en was de wedstrijd met 3-2 verloren.
Coach Koeman was na afloop tevreden: ‘We hebben een goede pot gespeeld en hebben met name in set drie laten zien mentaal sterk te zijn. Dit is een goed afscheid van de tweede divisie, deze pot geeft hoop voor de toekomst. We hebben veel geleerd dit seizoen, en met vertrouwen gaan we verder!’