Skip to main content

Shot twee maatjes te klein

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen trad Heren 1 aan tegen de lijstaanvoerder van de tweede divisie C, Inter Rijswijk H2. Aangezien deze ploeg maar één punt voorsprong heeft op de nummer twee kon dit team zich geen puntverlies veroorloven. Daarom kwam de ploeg op volle sterkte, met spelers die ook bij het topteam in de eredivisie uitkomen, naar Culemborg. De eerste scheidsrechter was een oude bekende van Heren 1. Deze persoon had vorig seizoen een uiterst discutabele rol gespeeld bij de promotie van de Shotmannen naar de tweede divisie, waarbij hij met een reeks van foute beslissingen en door het uitdelen van een gele en rode kaart geprobeerd had om ons eerste herenteam te weerhouden van de promotie.
Coach Gerard Koeman had geen gemakkelijke taak bij het samenstellen van zijn basisopstelling. In zijn selectie waren weer veel spelers, niet of slechts beperkt inzetbaar. Daarom werd er gestart met Niels Udo op spelverdeling en Rob Verbeek als diagonaalaanvaller. Aan het begin van de eerste set werd al snel duidelijk dat Heren 1 geen enkele kans zou hebben in deze wedstrijd. Niet alleen vanwege het uitmuntende spel van de ploeg uit Rijswijk maar ook vanwege het – opnieuw – omstreden optreden van de eerste scheidsrechter, die spelverdeler Niels Udo steeds weer affloot vanwege vermeende technische fouten. Daarnaast kon Shot aanvallend geen enkele vuist maken tegen de boomlange blokkering van Rijswijk. Dit noopte coach Koeman tot de nodige wijzigingen in de teamsamenstelling, maar veel hielp het niet. Heren 1 speelde naar vermogen en met inzet, maar tegen deze tegenstander was geen enkel kruid gewassen. In alle vier sets werd Shot overklast: 14-25,11-25,15-25, 10-25.
Coach Koeman was na afloop kort in zijn analyse: “Natuurlijk hoop je als coach vooraf op iets meer, maar onze tegenstander is absoluut de beste ploeg in deze divisie en zal ook in de eerste divisie mee kunnen komen. Wij konden door diverse blessures niet in onze sterkste opstelling starten en dan wordt het wel heel lastig tegen zo’n uitstekende ploeg.”