Heren 1 verliest van de Delftse studenten

In de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen traden onze Shotmannen tegen Punch uit Delft aan. Heren 1, dat dit seizoen vooral op vrijdagavonden niet zo best presteert, moest weer puzzelen om een basis zes in het veld te krijgen, onder meer omdat het team al twee maanden niet met een voltallige wedstrijdselectie aan wedstrijden kan beginnen door blessureleed. Zodoende begon Rob Verbeek op de middenpositie en werd er net als vorige week zonder libero gespeeld.

Tot aan 8-8 in de eerste set deden beide teams het rustig aan, maar Punch voerde de servicedruk op en bracht de passlijn van Heren 1 in de problemen. Henk-Jan van Doorn kreeg zonder waarschuwing de gele kaart gepresenteerd wegens protesteren tegen de scheidsrechter. Ook twee wissels boden Shot geen soelaas: met 25-13 was de eerste set ruim voor Punch.

In de tweede set bleef Ricardo van der Velde binnen de lijnen. Onze Shotmannen probeerden de eerste set al gauw te vergeten en dat lukte aardig. Met niet al te mooi volleybal maar wel door hard te werken sloegen ze een beslissend gaatje en kwam de Delftse ploeg niet meer langszij. Door de servicedruk te verhogen en door meer ballen te verdedigen maakte Heren 1 het Punch lastig om te scoren. Met 22-25 was de set voor onze mannen.

In set drie was Shot het spoor weer helemaal kwijt en kwam het geen moment in haar spel. De pass was ondermaats en aanvallend kreeg de ploeg de bal niet op de grond. Punch profiteerde optimaal en opnieuw met 25-13 was deze set voor de studenten.

In set vier gooiden de Shotmannen opnieuw alle schroom van zich af en nam het op de service van Van der Velde. een 0-7 voorsprong. Het team speelde met inzet en plezier, iets waar het op andere vrijdagavonden  juist vaak aan had ontbroken. Bij 12-20 was er dan ook geen vuiltje aan de lucht en de vijfde set leek uit te moeten gaan wijzen wie de wedstrijd zou winnen.  Maar toen sloegen de zenuwen toe en haperde de Shotmachine ineens. Punt voor punt kwam Punch dichterbij. Heren 1 viel zonder overtuiging aan en met een serie persoonlijke fouten werd de set alsnog weggegeven met 27-25. Een zuur einde van een verder prima gespeelde set. Met 3-1 verlies vertrokken de mannen naar Culemborg.

Volgende week is het voor Heren 1 de laatste wedstrijd van dit seizoen. Dan gaat de ploeg op bezoek bij RVV in Katwijk, dat dit weekend kampioen werd Bij een goed resultaat is de derde plek voor onze mannen haalbaar. Dat zou een prima einde betekenen van een wat wisselvallig seizoen.