Skip to main content

Energiek Shot neemt revanche op zichzelf

Nadat Heren 1 vorige week op uiterst teleurstellende wijze een 4-0 nederlaag aan de broek kreeg, was het dit weekeinde tijd om de zaak weer recht te zetten. Het kampioenschap is onhaalbaar, maar een top drie plek zit er nog steeds in. In sporthal Interweij startte Shot noodgedwongen met Bart van Aalst als middenaanvaller, aangezien het team naast twee geblesseerden ook nog een zieke en een andere afwezige speler kende.

Tegenstander Protos 2 uit Utrecht, had in de heenwedstrijd nipt met 2-3 verloren en had duidelijk de zinnen gezet op een overwinning. Van meet af aan gingen beide teams in een hoog tempo van start. Heren 1 wist in de eerste set door met name sterk verdedigende acties van Istvan Tkalecz en Ricardo van der Velde tot 13-13 bij te blijven. Daarna stokte de aanval en werd het team op vier punten achterstand gezet. Onze mannen knokten zich terug in de wedstrijd door twee sterke servicereeksen en trokken de set toch nog met 25-23 naar zich toe. In de tweede set vielen de Utrechtse studenten na een goede start snel terug. Heren 1 speelde frivool, met volle service druk, stond uitstekend te verdedigen en rolde de tegenstander met 25-18 op. In derde set waren de rollen omgedraaid. De passing en service werden minder en aanvallend liep het niet meer zo lekker. Met een 12-19 achterstand leek de set voor onze ploeg verloren. Shot knokte onder luide aanmoediging van het publiek voor wat het waard was en wist de achterstand, mede door goede service van Ruben Baars tot 20-24 terug te brengen. Maar de vier matchpunten die overbleven voor Protos werden niet benut. Zelfs het vijfde punt op 24-25 werd niet benut, waarna Shot toch nog de derde set met 28-26 won. Rob Verbeek verving in de vierde set, de overigens goed spelende Henk-Jan van Doorn. Daarmee kreeg de energieke spelverdeler Tobias Overdijk de beschikking over een verse aanvaller die vanuit alle hoeken wist te scoren. Na een opnieuw spannend slotfase won Shot ook deze set (27-25). Zo werd de laatste thuiswestrijd van dit seizoen met een éclatante 4-0 overwinning afgesloten.

Van Blokland, glunderde na afloop van oor tot oor: “Wat hebben die mannen een mooie pot gespeeld, met veel inzet en veel plezier. Het was natuurlijk wel steeds spannend, maar ik ben echt heel erg tevreden over deze wedstrijd. Wat een verschil met vorige week.”