Heren 1 verliest in Soest van Sovoco

In de kleine sfeervolle sporthal in Soest was het hogergeplaatste Sovoco de tegenstander. In de thuiswedstrijd hadden de Shotmannen goed partij geboden en werd nipt met 2-3 verloren. Heren 1 moest het nu stellen zonder Ruben Baars en de nog steeds van een auto-ongeluk herstellende William Vernooij. Daarnaast viel na de eerste set ook Rob Verbeek geblesseerd uit.

Tegenover de twaalf man tellende selectie van de thuisploeg, kon coach John Kemp nog maar acht man inzetten. Juist op de middenpositie, waar de bezetting bij Shot heel dun was, kwam het team bij tijd en wijle handen tekort in de blokkering. Later in de wedstrijd ging het een stuk beter, bovendien sprong de op meerdere plaatsen inzetbare Thijs Verbeek bij als middenman. De mannen werkten hard, waardoor het op de tweede plek staande Sovoco alle registers moest opentrekken.

Vanaf het eerste punt ontspon zich een prachtig gevecht, met weinig fouten en veel mooie rallys. Heren 1 had in de eerste set nog wel moeite met de hoge servicedruk van de tegenstander en kwam daardoor moeizaam aan aanvallen toe. De eerste set ging dan ook ruim verloren met 25-15.

In de tweede set voerde Kemp drie wissels door en werd het serviceplan gewijzigd; alle ballen strak diep rechtsachter serveren. Zo kwamen de manenns steeds beter in de wedstrijd en ging de set grotendeels gelijk op. Aan het einde wist Heren 1 goed door te drukken en werd, mede door een foutje van de overigens goed fluitende scheidsrechter, de set met 22-25 binnengehaald.

In de derde en vierde set ging de strijd in de set steeds lang gelijk op, maar moest Heren 1 met 25-19 en 25-20 in Sovoco zijn meerdere erkennen. Zo verloren de mannen terecht met 3-1 van Sovoco dat net iets beter voor de dag kwam.

John Kemp keek terug op een goede wedstrijd: “Het team heeft prima gewerkt, met iedereen in goeden doen hadden we wellicht een betere uitslag kunnen behalen, maar met het vertoonde spel kan ik alleen tevreden zijn.” Aanstaande zaterdag speelt Shot uit tegen Volley Lek en IJssel.