Heren 1 pakt volle buit tegen Thor

Heren 1 heeft zaterdag een overtuigende overwinning geboekt op Thor uit Bergambacht. Met 4-0 en een ruim verschil in setstanden werd de tegenstander volledig overklast. Met deze overwinning hebben de mannen zich definitief gehandhaafd in de tweede divisie, vijf wedstrijden voor het einde van de competitie. Ze bezetten momenteel de vijfde plaats in de competitie.

In de eerste set ging de strijd aanvankelijk gelijk op, maar dat kwam met name door te lage servicedruk en te weinig overtuiging in de aanval van de zijde van Shot. Omdat Thor ook niet het allerbeste niveau liet zien, was het wedstrijdbeeld wat gezapig waarbij Heren 1 aan het langste eind trok: 25-21.

In de tweede set ging met name de servicedruk omhoog en liet de tegenstander zich steeds vaker van de wijs brengen door dubieuze beslissingen van het arbitrale duo. Thor klaagde zichzelf daarmee volledig uit de wedstrijd en onze mannen konden zo vrij gemakkelijk met 25-19 de set binnenhalen.

Coach John Kemp bracht in de derde set nieuwe krachten in. Hugo de Rooij maakte zijn opwachting op de spelverdeling en Henk-Jan van Doorn ging op de diagonaalpositie spelen, waar hij in de twee sets daarvoor als passer/loper had gespeeld. Met veel frivoliteit speelde Heren vervolgens de wedstrijd uit, waarbij door de grote voorsprong ook combinaties geprobeerd konden worden en er erg gevarieerd werd aangevallen. Met 25-13 en 25-16 werd Thor weggeblazen en dropen de mannen uit Bergambacht teleurgesteld af. Vermoedelijk was de wedstrijd ook spannender geweest als de arbitrage geen negatieve hoofdrol gespeeld zou hebben, omdat zowel de mannen van Heren 1 als Thor veelvuldig appelleerden, vanwege veel discutabele beslissingen.

Aanstaande donderdag speelt Heren 1 alweer, dan komen de mannen van Taurus 2 uit Houten op bezoek. Taurus staat op de laatste plaats en is al zo goed als zeker gedegradeerd. Voor onze mannen een mooie kans om vrijuit te volleyballen en er een mooie wedstrijd van te maken. De wedstrijd begint aanstaande donderdag om 20.30.