Skip to main content

Acht op een rij!

Onder de rook van Delft ergens in de polder, in een troosteloze sporthal die al volledig ingericht leek op de volgende lockdown stond Shot voor de uitdaging om de koppositie te verdedigen. Zonder de geblesseerde Rob Verbeek, een verzwakt midden en de alleen als libero inzetbare Ricardo van der Velde moest coach John Kemp, zijn goocheltrucs gebruiken om tot een logische opstelling te komen.

De kille en koude hal, de moeilijk bespeelbare Mikasabal die steeds nat werd en de modderrijke voetbalkleedkamers die moesten worden gebruikt, zorgden voor een “perfecte” omlijsting van deze wedstrijd. Toch hadden de mannen ook geluk, het was niet op vrijdagavond (zoals gebruikelijk bij VVDelta en meestal desastreus voor Heren 1) en ook de tegenstander kon niet met de sterkste opstelling aantreden. Bijzonder leuk was wel het warme weerzien met ex-jeugdspeler Tim Booij thans spelverdeler bij Delta, die (ook namens Laurens Lammerts) alle bekenden en sportvrienden van Shot bij deze groet.

Vooraf hoopte John Kemp dat de energie die hij donderdag miste op de training, voor vandaag was gespaard en nu kon worden ingezet. Nou, dat gebeurde. Henk-Jan van Doorn, Thijs Verbeek en Bart van Aalst moesten vier sets vol aan de bak, terwijl Istvan Tkalecz en Yannick Middelkoop elkaar afwisselden als passer-loper. Op midden liep het ondanks de inzet, zowel aanvallend als verdedigend wat moeizamer, al ging het later in de wedstrijd wel veel beter.

Heren 1 wist de eerste set, na een aanvankelijke voorsprong met moeite naar zicht toe te trekken (21-25). De vochtige bal en de lastige stuurbaarheid van de bal maakten het niet makkelijk.

De tweede set werd zwak begonnen en de mannen keken al snel tegen een vier punten achterstand aan. Via een serie goede services kwam Shot terug tot 16-16 en leek het de set te kunnen kantelen. Op midden was de blokkering niet goed genoeg en ook aanvallend zat daar de zwakste plek (25-21). In deze set raapte Delta veel ballen van de grond op, terwijl Shot te makkelijk veel ballen niet verdedigde.

Even leek de derde set een kopie van de voorafgaande te worden, opnieuw vier punten achterstand halverwege de set. Maar nu richtte het team zich echt ouderwets op. Betere passing, resulteerde in betere set ups naar buiten waar de aanvallers dan keihard konden knallen. John Kemp tipte zijn spelers over de scoremogelijkheid in het achterveld waar ook prompt gebruik van werd gemaakt. Op midden begon het ook goed te lopen en de servicedruk werd verhoogd. Met veel inzet en lange rally’s werd de derde set gewonnen (22-25) na een killblock van Laurens Roorda en Thijs Verbeek.

In de vierde set was de weerstand van de sympathieke tegenpartij gebroken. Het werd niet meer spannend. Serverend, blokkerend en aanvallend liep het weer prima. Met 18-25 keerde Heren 1, na een tussenstop bij een uitstekende lokale snackgelegenheid, voldaan en tevreden terug naar Culemborg. Het gesteun en gekreun bij het verlaten van de auto’s was alleszeggend. Een zware middag met een topprestatie.

John Kemp had een brede grijns op zijn gelaat: “Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar dit hebben ze uitstekend gedaan. Hard gewerkt, blijven zoeken naar oplossingen en als team het voor elkaar opgelost. Ik ben dik tevreden, we hebben onze koppositie versterkt.”

Komend weekeinde speelt Heren 1 thuis, maar door de nieuwe coronamaatregelen helaas zonder publiek. We gaan in elk geval via social media hier verslag van doen en hopen dat we snel weer voor publiek mogen spelen. De wedstrijd van de mannen tegen Zaanstad 3 begint om 15.00u.