Zevende overwinning op rij

Was het interview met coach John Kemp in De Gelderlander van afgelopen zaterdag het zetje wat Heren 1 nodig had? Of beginnen alle stukjes op hun plek te vallen? Het was dan wel een dubbeltje op zijn kant in de vierde set, maar de mannen wisten knokkend tot het laatste punt de wedstrijd met 3-1 te winnen en daarmee de koppositie te herpakken.

Tegen het taaie Leython uit Leiderdorp hadden de mannen het zwaar in sporthal Interweij. Een confrontatie tussen een team dat op een uitzondering na louter uit routiniers bestaat en Heren 1 waarbij nog steeds de jeugdigheid en hoog tempo de doorslag moeten geven. Beide teams probeerden met servicedruk de tegenpartij steeds in het nauw te brengen, maar maakten daardoor zelf ook relatief veel servicefouten. Heren 1 had daarnaast wat problemen met de bezetting omdat niet iedereen in optimale doen was (onder meer ribblessure, enkelblessure, buikgriep en Mexicaans eten).

De eerste set ging niettemin vrij eenvoudig naar Heren 1, omdat Leython geen antwoord had op de servicedruk en geforceerd over midden probeerde aan te vallen. Heren 1 kwam snel op voorsprong en behield die tot het einde (25-21).

In de tweede set ging het mede door veel servicefouten heel lang gelijk op. Coach John Kemp wilde door wissels een doorbraak forceren en dat lukte wonderwel, na een tussenstand van 21-21 trokken onze mannen met 25-21 weer aan het langste eind.

De set daarna liep Heren 1 voortdurend achter de feiten aan. De mannen vonden geen goed antwoord op servicedruk van Leython en hun slim scorende routiniers, die door het midden bijna een 100% score konden noteren. Met 17-25 verloor de thuisploeg de derde set afgetekend.

Door een enkelblessure van spelverdeler Rob Verbeek moest hij aan het begin van de vierde set worden vervangen door zijn broer Thijs. Beide partijen vochten voor ieder punt. Na een goed begin, kwam Heren 1 op achterstand. Met 20-21 leek een vijfde set nabij. John Kemp bracht met Bart van Aalst nog een laatste wissel in. Punt voor punt werd geknokt en met 25-23 werd een knappe setwinst behaald. Een echte teamprestatie, die Heren 1 opnieuw naar de koppositie leidde.

John Kemp was tevreden na afloop: “Een goede wedstrijd, tegen een hele lastige tegenstander. Ik heb nooit het gevoel gehad dat we deze wedstrijd zouden verliezen. We wisten dat we scherp moesten serveren en dat we daarom daar ook risico’s zouden moeten nemen. Nu de lijn doortrekken.”

Volgende week zaterdag speelt Heren 1 uit tegen VVV Delta, uit Delft. De wedstrijd begint om 15.30.