3e Competitiezege op rij voor dames 1

Dames 1 is 2016 goed begonnen met een klinkende overwinning op Zovoc DS1. In de eigen Interweij mochten we laten zien of we de stijgende lijn uit de laatste wedstrijden van 2015 ook in 2016 kunnen vasthouden. Dit was zeker het geval. We speelden zeer overtuigend en zijn geen moment in gevaar geweest. Zonder aanvoerster Tessa, die helaas met een schouderblessure moest toekijken, begonnen we zeer overtuigend aan de wedstrijd. Met een goede servicedruk werd het spel van Zovoc direct ontregeld en konden we de 1e set met 25-21 gemakkelijk naar ons toe trekken. De tweede set gaf hetzelfde beeld als de eerste. Ondanks enkele onnauwkeurigheden die in ons spel slopen, kwamen we nooit in de problemen. 25-20 en geen vuiltje aan de lucht. De derde set wil nog wel eens problemen geven, maar gelukkig lijken we ook van dit trauma af te zijn. Zonder genade werd het tempo van de eerste twee sets vastgehouden. Met af en toe schitterende aanvallen op de middenpositie van Ilse en Claudia wist Zovoc geen antwoord meer te geven. Met 25-19 werd de derde set ook gewonnen en konden we voor de volle 5 punten gaan! Met een andere opstelling dan de eerste 3 sets werd aan de laatste set begonnen. Jeugdspeelster Sanne mocht beginnen op de diagonaalpositie en deed dit met verve. Met een aantal mooie servicepunten en verdedigende acties droeg ze haar steentje goed bij. Helaas konden we de laatste set toch niet naar ons toe trekken. Of dit kwam door enkele momenten waarop de concentratie werd verstoord, het uitvallen van het elektronische telbord en een foute positiewissel, zullen we nooit weten. Zovoc won de laatste set met 20-25 maar dit mag de pret niet drukken. We lijken ons goede ritme nu echt gevonden te hebben en zijn vastbesloten nog mooie dingen zien in de tweede helft van de competitie!