Shot heren winnen opnieuw

Na de eclatante overwinning van vorige week traden de mannen van Shot nu aan tegen de hekkensluiter van de derde divisie, het tweede team van Woerden. Het gevaar van onderschatting was natuurlijk groot en in de voorbereiding had coach Gerard Koeman er dan ook alles aan gedaan om de focus op deze wedstrijd te krijgen.
Shot begon geconcentreerd en trok de eerste twee sets zonder enige moeite naar zich toe. Passend en aanvallend was het niet optimaal maar de zwakke tegenstander kon daar niet van profiteren en de sets werden met respectievelijk 25-14 en 25-20 door Shot gewonnen. In de derde en vierde set was er een totaal ander beeld. Shot verslapte verder en bracht zichzelf in moeilijkheden. De geroutineerde tegenstanders probeerden de jonge Shot ploeg te intimideren door veelvuldig commentaar te leveren, maar slaagden daar niet in. De derde set ging nog redelijk gelijk op. Shot kwam echt in het nauw toen de tegenstander op 25-24 voor kwam. Met een rake klap van middenaanvaller Thijs Verbeek gevolgd door twee prima acties van Bart van Aalst werd de set met 29-27 toch nog gewonnen. Maar Woerden rook haar kansen en vocht zich in de laatste set naar een voorsprong. Coach Koeman probeerde door diverse wissels het spel nog te beïnvloeden maar zag dat Shot 20-16 achter kwam. Met een uitmuntende servicereeks van Ruben Baars wist Shot zeven punten achter elkaar te scoren. Daarna was de wedstrijd gespeeld en trok Shot ook de laatste set (25-21) naar zich toe. Daarmee is Shot op de helft van de competitie de trotse nummer 1 op de ranglijst. Het commentaar van coach Koeman was kort maar krachtig: “Niks meer over zeggen, vijf punten in de tas, er zullen nog veel ploegen hier punten laten liggen.”