Strijdend ten onder

Als iedereen in goede doen is en vol vertrouwen speelt, kan Heren 1 van elke tegenstander in de competitie winnen. Maar als dat niet zo is, dan maakt de krappe selectie in dit seizoen het team wel erg kwetsbaar. In Noordwijk waar de mannen tegen NOVO moest aantreden, werd die kwetsbaarheid opnieuw zichtbaar, hoewel Rob Verbeek, Willem Hustinx en Bas de Groot, die alle drie in het tweede team uitkomen, zich goed van hun taken kweten.

In de eerste set had libero Bas de Groot even moeite om controle over de passing te krijgen, maar ook andere spelers lieten het duidelijk afweten. Heren 1 kwam daardoor op een 7-1 achterstand in de eerste set en liet deze achterstand oplopen. Tegen het eind van de eerste kwam het team iets beter in de wedstrijd en werd toch nog een enigszins aanvaardbaar resultaat behaald: 25-18. De tweede set mocht Rob Verbeek als spelverdeler beginnen. Voordeel daarvan was dat hij de onnauwkeurige passing door zijn lengte kon compenseren en hij zowel blokkerend als aanvallend veel dreiging heeft. Heren 1 kwam mede door goede servicedruk ruim op voorsprong maar moest tegen het einde van de set toch alle zeilen bijzetten om de set over de streep te trekken: 25-27. De volgende set werd weer een té gemakkelijke prooi voor NOVO, waarbij de mannen die normaal gesproken de meeste punten scoren, teveel foutjes maakten en daardoor te weinig direct scoorden. Ook op midden bleken onze Shotmannen kwetsbaar in deze set: 25-18. Dat de mentale weerbaarheid van het team is verbeterd, werd duidelijk in de vierde set. Een volle tribune die de tegenstander aanmoedigde, een coach bij de tegenstander die zich weer veelvuldig liet gelden, Heren 1 liet zich niet intimideren. Met 17-25 won Heren 1 de vierde set, waarbij de invallers echt stevig bijdroegen aan dit resultaat. Service en passing waren weer van goed niveau, waardoor de aanvallers goed in stelling konden worden gebracht. De vijfde set werd heel spannend, Heren 1 kwam op drie punten voorsprong, maar kon dat niet vasthouden. JHet lukye toch nog op 10-11 voorsprong te komen maar individuele fouten aan het eind van de set maakten uiteindelijk het verschil: 15-12 voor NOVO.

Coach John Kemp was zeker niet ontevreden maar beaamde na afloop dat het team te smal is om echt om het kampioenschap mee te doen: “Iedereen doet ontzettend zijn best, maar we komen qua niveau en ook in de breedte van de selectie net wat tekort. Komende week sta ik met 5 á 6 man te trainen, dat is gewoon te weinig om serieus mee te tellen.”

Heren 1 heeft nu enkele weken rust en speelt op 14 maart de moeilijke uitwedstrijd tegen koploper Utrecht in de Galgenwaard.