Sterke finish heren 1

Nog een keer moesten de Shotmannen vlammen en wel tegen de directe concurrent Waterlanders uit Nieuwkoop. Beide teams hadden evenveel punten en moesten winnen om ook volgend seizoen weer in de derde divisie te kunnen uitkomen.

Het werd een ware thriller, waarbij Heren 1 in de eerste twee sets niet goed speelde.
In de eerste set ging de strijd redelijk gelijk op maar net als vaker dit seizoen waren persoonlijke fouten doorslaggevend voor het verlies (22-25). In de tweede set liet de ploeg het hoofd een beetje hangen en moest het een 20-25 verlies incasseren.

Na het inbrengen van Rob Verbeek als spelverdeler en broer Thijs Verbeek op de middenpositie begon het team weer beter te draaien. De teamspirit was zichtbaar en straalde weer eenheid uit. Zo werd de tegenstander in de derde set opgerold met 25-16 door sterk serveerwerk van Laurens Roorda en Thijs Verbeek. Shot maakte het zichzelf nog moeilijk door niet door te drukken in de daaropvolgende set. Shot keek steeds tegen een achterstand van 3 à 4 punten aan en leek bij 15-20 op een 1-3 nederlaag af te stevenen. Toch kwam Shot sterk terug door een serviceserie van Yannick Middelkoop en enkele goede blokkeringen. Shot kwam knap 24-20 voor, maar maakte het toch nog spannend door de tegenstander terug te laten komen tot 24-22. Uiteindelijk werd het setpunt verzilverd en de opluchting in de zaal was enorm.

In de laatste set was de pijp leeg bij de tegenstander en won Shot vrij gemakkelijk met 15-8. De ontlading was groot, want door de overwinning zijn de mannen verzekerd van nog een jaar in de derde divisie.

Scheidende coach Gerard Koeman was blij: “De jongens hebben goed gespeeld en verdiend gewonnen. Ik heb ze vier jaar onder mijn hoede gehad, het was een mooie reis met deze jonge gasten.”