Shot komt net tekort tegen VV Amsterdam

In een tot op het laatste punt spannende wedstrijd heeft Heren 1 in VV Amsterdam hun meerdere moeten erkennen. Als nieuweling in de tweede divisie is het zeker geen schande om van de nummer twee te verliezen, al had er wel meer ingezeten.

De mannen startten gemotiveerd maar bleken al heel vlug, vooral aan het net snelheid en lengte tekort te komen. Ze kregen alle hoeken van het veld te zien, terwijl de tegenstander excelleerde met snelle en creatieve aanvalscombinaties. De eerste set ging met 18-25 verloren.

Nadat in het begin van de tweede set Heren 1 weer onder druk kwam te staan werd met spelverdeler Thijs Verbeek meer lengte ingebracht. Het team kwam daardoor terug in de wedstrijd, ook doordat Amsterdam verslapte. De wedstrijd draaide en Shot knokte voor elk punt en het overmoedige hoofdstedelijke team werd met 25-23 terug verwezen.

De derde set ging de strijd een hele lange tijd gelijk op. In de eindfase wist ons eerste herenteam vooral door servicedruk de tegenstander in het nauw te brengen en liep het van 20-19 weg naar 25-20. De spanning in de zaal was voelbaar aan het begin van de vierde set. Lang bleef het spannend, maar aan het einde van de vierde set gaven persoonlijke fouten uiteindelijk de doorslag. De gemoederen liepen zelfs zo hoog op dat een speler van Amsterdam onder het net door kwam om zijn ongenoegen te uiten. De set ging uiteindelijk nipt met 23-25 verloren.

De vijfde set moest de beslissing brengen en Heren 1 startte voortvarend: met een 8-2 voorsprong werd van helft gewisseld. Maar toch kwam de klad er in. Het team en de coach John Kemp, konden geen mogelijkheden vinden om de druk te verminderen, en helaas maakten de scheidsrechters ook nog twee duidelijke fouten in het nadeel van Shot. De passing was net niet helemaal zuiver waardoor in de spelverdeling steeds de buitenkanten opgezocht moesten worden. Het tempo ging omlaag en Amsterdam pakte zo enkele blokpunten achter elkaar. Uiteindelijk moest ons eerste herenteam met een 2-3 verlies genoegen nemen, terwijl het team juist zo dicht bij een 3-1 overwinning was geweest.

Komende zaterdag kan Shot zich opmaken voor een derde ontmoeting met een team uit regio Amsterdam; na vorige week US, en deze wedstrijd VV Amsterdam als tegenstander gehad te hebben, gaan de mannen zaterdag op bezoek bij Compaen uit Oostzaan. Gelukkig weten ze zich al verzekerd van de support van Krystle, Monique en Frans….wie volgt?