Skip to main content

Kansloze nederlaag Heren 1 tegen koploper

Bij de start van de tweede competitiehelft moest een gehavend en als laatste geplaatste Heren 1 aantreden tegen Zaanstad 3, de koploper in de tweede divisie C. Door droeve familie-omstandigheden was Yannick Middelkoop afwezig terwijl Bart van Aalst opnieuw door ziekte was geveld. De oorspronkelijke doelstelling van coach Gerard Koeman om tenminste een set te winnen leek daarom bij voorbaat al erg hoop gegrepen.

Vanaf het begin was duidelijk dat ons eerste herenteam tegen dit sterke en zeer ervaren team het erg moeilijk zou krijgen. In de eerste set kon de achterstand in het begin nog beperkt worden gehouden tot 4 á 5 punten, maar Zaanstad 3 drukte snel door en won deze set gemakkelijk met 14-25. In de daaropvolgende twee sets wisten de mannen, mede door de goed spelende Rob Verbeek toch de nodige punten te scoren. Met name blokkerend kwam Heren 1 overduidelijk tekort en verloor deze sets dan ook met 18-25 en 19-25. In de vierde set was de pijp leeg en met een afgetekende 13-25 nederlaag delfde Heren 1 het onderspit. Door de 0-4 in sets bleef het team zonder punten en werd de afstand tot de eerstvolgende in de ranglijst, die wel punten pakte, vergroot.
Coach Koeman was na afloop niet teleurgesteld:” We trainen hard, ik zie dat de mannen weer meer plezier hebben in het volleybal, maar dit team was gewoon een maatje te groot. Ik zie op individueel niveau sommigen nog steeds vooruitgang boeken maar we zitten in de hoek waar de klappen vallen. Volgende week is een erg belangrijke wedstrijd tegen de nummer 11, die moeten we echt zien te winnen.”
Volgende week zaterdag speelt het team om 16.30 in sporthal Interweij de wedstrijd van de waarheid tegen Haaglanden. Ondersteuning van de club wordt meer dan op prijs gesteld.